Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-13 18:25:33 kiedy zaczyna mrugac rezerwa?ile wtedy jest jeszcze paliwa w baku??
a jak zaczyna palic sie na stale? tak sie dzisiaj zaczalem zastanawiac ze jezeli skonczy mi sie paliwo to i tak nie moge na gazie jechac mimo ze mam awaryjne odpalanie na gazie bo przeciez pompa od razu mi umrze jako ze odciecia nie mam...mam racje?? |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-02-13 19:01:31 mi dodatkowo wskaznik caly czas pokazuje pol baku...takze polegam tylko na rezerwie, zawsze staram sie zalewac jak juz pali sie na stale... |
![]() LUK18 ESPERO 8.1 V8 Rzeszów | 2005-02-13 22:35:44 Przeciez ten wskaznik nie dziala wogole jak sie nie wloczy zaplonu |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-02-13 23:32:59
Z tego co pamietam zapala sie jak jest 7, albo 7,5 litra benzyny... |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-14 00:08:29 Mnie się niestety wogóle nie zapaliła ![]() ![]() |
![]() FGM2 Espero Warszawa | 2005-02-15 00:44:03 Te rezerwy są złudne, ja czasami mam w połowie pierwszej kreski a samochód mi gasnie i nie chce jechac dalaej, mimo ze rezerwa sie jeszcze nie zapaliła. Czasami sie pali na stałe i spokojnie smigam. Te spławiki mają to do siebie ze sie z biegiem czasu pier$#@% i nie nalezy na nich polegac.
Pozdrawiam FGM |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2006-04-21 07:54:15
Witam ! Odgrzewam jeden spośród wielu takich tematów ![]() Hurra, hurra !!! Właśnie wczoraj, (po raz pierwszy od zanabycia tego auta, czyli 4 lata temu !!!) zaświeciła mi rezerwa - ale przy połowie baku ![]() Pomyślałem: a może to jakiś cabelek siem urwał - w końcu zima była sroga a i stoi się pod chmurką ? Miałem to sprawdzać dzisiaj, ale rano w miejscu wczorajszej, nieoczekiwanej świetlistej radości dystrybutora tylko ciemność widzę ![]() Jednym słowem potwierdza się stwierdzenie FGM`a - te spławiki jednak się pier....... ![]() [ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2006-04-21 07:55:40 ] |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-04-21 10:25:17
Co do takiej sytuacji, ja postępuję inaczej, tzn. nie mam odcięcia pompy paliwowej, ale jak zapala mi się rezerwa to wyjmuję bezpiecznik z obwodu pompy i po bólu. Robę tak od 2 lat przynajmniej i się sprawdza ![]() ![]() |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2006-04-21 14:11:04
![]() ![]() ![]() Ja mam podobnie. Świecącą kontrolkę widzę moze 1-2 razy do roku, (mimo że praktycznie cały czas z baku wieje prawie całkowitą pustką) , ale tylko wtedy jak przp*****lę w jakąś mega dziurę na jezdni. Wtedy coś zajarzy i świeci się rezerwa aż do zgaszenia silnika. ![]() ps. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem odciecia pompy paliwa już od ponad roku ![]() [ wiadomość edytowana przez: tommi-j dnia 2006-04-21 14:12:18 ] |
esperak Espero 1,8 Kraków | 2006-04-21 17:46:17
Z tego co wiem to na tym bezpieczniku jest jeszcze czujnik ciśnienia oleju, może być kiepsko jak się coś z@#$%? a kontrolka się nie zapali ![]() |
![]() kustyk86 Espero Warszawa | 2006-04-24 20:25:57 U mnie wskaznik paliwa jest ciagle na czerwonym:> a kontrolka zapala sie kiedy jej sie zachce, myslalem ze to wina plywaka skoro jak zaleje za jakies 30 zeta benzyny to wskaznik wyglada jakby caly bak mial ze 200 litrow pojemnosci hehe bo ledwo co sie podnosi. droche to uporczliwa wada tego samochodu bo juz nie raz mi sie skonczyl gaz bedac w przekonaniu ze benzyny wystarczy, badz na rozgrzewaniu silnika w zimie (stanal 300m na skrzyzowaniu przed stacja benzynowa - to sie nazywa pech heh) |
![]() Lucyferus Espero 1.8 CD Poznań | 2006-04-26 12:35:39 Ja mialem cały czujnik poziomu paliwa do du... wziałem kupiłem nowy z czujnikiem rezerwy za około 100 zł i wszystko gra ![]() Pozdrawiam ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-26 13:26:40
Szkoda kasy na inwestowanie w złomiaka i to jeszcze w tak nieistotne elementy. |
![]() HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2006-04-26 14:04:04
A dopiero co napisał w temacie "Tłumiki": Cytata Piotr_ka: "Ceny faktycznie mają niezłe. Porównywalne z cenami w warsztacie u mnie na wsi. Za całość (tłumiki z rurami + zapinki itp.) zapłaciłem łącznie z robocizną 220 zł." To jakiś brak konsekwencji - było lepiej po swojej wjosce bez tłumików pierdzić - taniej i bez roboty ![]() ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-04-26 14:17:58
To nie jest brak konsekwencji. To wynik dogłębnej analiza potrzeb, wymagań i możliwości. Tak, że rezerwa nie będzie świeciła, nr rejestracyjny będzie odpadał, kołpaki poginą, ale radio będzie grało, światła będą świeciły, sprężyny będą nowe i lusterko również... itp. itd. |
![]() rafau DU Espero 1,5 GLX => ... Wyszków | 2006-04-27 11:29:05
Dlatego ja jeżdżę "na kilometry" - resetuję licznik dzienny po każdym tankowaniu. Czasami można się oszukać - większy korek czy cuś - ale na codzień się sprawdza. A rezerwa zapala się u mnie tuż przez zgaśnięciem silnika - jakieś 30 sekund ![]() |