Przeplywomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W koncu udalo mi sie zakupic uzywany przeplywomierz do omy 2.0 16v- siemens. Wyglada na dobry ale po podlaczeniu autko gasnie i k.... nie wiem co sie dzieje, czy oprocz tych blaszek oporowych jest cos jeszcze w przeplywomierzu odpowiedzialne za poprawna prace?

pomocy

ps. najgorsze ze dalem za niego 300pln

A skąd wiesz, że to on zawinił?

Takie objawy są też przy padniętym krokowym,

przychylam sie do Janusza u mnie padł krokowy obroty nuulll wstawiłem nowy i to samo wogóle nie ma wolnych obrotów przyczyna był a w mocowaniu silnika krokowego dostawał lewego powietrza bo w jednej ze śrub był gwint zjeb....ny i stąd lewe powietrze po nagwintowaniu i przykręceniu prawidłowo śrub omcia zaczeła żyć teraz jest spoko

Kombinacje - może tamto, a może siamto.

Proste:

Odłączasz przewody od przepływomierza i odpalasz - jak pali (z checkiem) a z podłączonym nie palił to znaczy że przepływomierz. (IMO mało prawdopodobne).

A jak nie, to co innego.

PS. Mam taki, który "nie wygląda na dobry", a zwłaszcza druciki - ale układ w środku jest sprawny. Jakiś majsterkowicz może by coś z niego sobie zrobił.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2005-02-15 13:22:14 ]

okazuje sie za malo precyzyjnie okreslilem problem.
a wiec,
odlaczony przeplywomierz , na benzynie - silnik pracuje zbiera sie na obroty itd, wiec jest ok - kontrolka silnika swieci ( tryb awaryjny)
podlaczony przeplywomierz , na benzynie - kontrolka gasnie silnik pracuje z rozna predkoscia obrotowa na biegu jalowym, po dodaniu gazu raz sie zbiera raz nie a na dodatek czasami zaswieca sie kontrolka po czym za chwile gasnie
na gazie obroty na biegu jalowym stabilne zadnych problemow z obrotami silnika w calym zakresie,
dzisiaj jadac "na gazie" pusilem pedal gazu i obroty zatrzymaly sie na jakis czas na poziomie 1400obr/min

co Wy na to Panowie ?????

Gassss. Ja wysiadam.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

ja tez.

Cytat:
2005-02-16 13:24:00, Prowo pisze:
Gassss. Ja wysiadam.