MotoNews.pl

Jak wymienić łożysko w alternatorze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam mały problem bo dziś podczas jazdy zaczeło walić w alternatorze aż pasek piszczał po oględzinach stwierdziłem że to któreś łożysko w nim.napewno je wykończyłem tym że ostatnio myłem silnik i napewno dostało się tam wody i to od tego,ale moje pytanie to czy trudno je wymienić ,czy nie trzeba jakiegoś ściągacza,i ile kosztuje w przybliżeniu z góry dzięki ajeszcze jedno moje auto to e30 1.8 m40

Myślę że jeżeli masz jakiekolwiek pojęcie to sobie napewno poradzisz nie trzeba ściągacza

a czy wiecie jaki jest kosz takiego łożyska i gdzie kupić szukałem w INTER CARSIE ale nic takiego nie mają szukałem w necie ale też nigdzie nie znalazłem

dowiedz się jaki ma numer nawet w serwisie i bez problemu kupisz w kazdym sklepie z łozyskami one są niewielkie tak wiec nawet bardzo dobrej firmy zapłacisz max 30zł

pamiętam że w lato wymieniałem u siebie te łożyska ,dobierałem w zwykłym sklepie z łożyskami,kosztowało czapkę drobnychnaprawdę niewiele

wejdż na strone www.realoem.com/bmw/ i tam znajdziesz rozrysowany alternator.

nie wiem jaki masz alternator ale jak regenerowalem moj do 2,5 tds to wymienilem dwa proste lozyska niedrogie razem max 45 zlote plus nowy regulator ze szczotkami za jakies 80 zlote.nie robilem tego w domu gdyz nie bardzo wiedzialem jak wyciagnac sam alternator.powodzenia

wielkie dzięki za wskazówki. pozdrawiam

Cytat:
2005-02-14 23:27:14, piotrfire pisze:
nie trzeba ściągacza

jutro bede wymieniać łożyska w alternatorze bo mi szumią jak jest zimna! łożyska już mam tylko zastanawia mnie dlaczego niepotrzebuje sciągacza?:!>

aha bo w zasadzie to niemam 100% pewności że to własnie te łożyska hałasują, moje pytanie czy to może być pompa wody?! zaznacze że niecieknie z niej, a jest ona smarowana cieczą chłodzącą więc sam niewiem czy może hałasować ?! pozdro

[ wiadomość edytowana przez: elroy_85 dnia 2007-12-27 15:27:20 ]