Widzieliscie takie rondo??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Angielskie rondo....

fotki z tej stronki (byly w jednej z prezentacji)

[ wiadomość edytowana przez: _dOMAN dnia 2005-02-15 00:06:41 ]

Heh. Dobrze, że nie porobili estakad i ślimaków

A myślałem, że tylko w Polsce się cuda na drogach dzieją

niezla zamotka...u nas w polsce wiekszosc na naszych rondach jezdzic nie potrafi a co dopiero tutaj

O sorka nie podalem stronki

prezentacje.org

[ wiadomość edytowana przez: _dOMAN dnia 2005-02-15 00:11:49 ]

o wpiz...... niezla jazda!nietylko w polce swiruja!z drogami

brak pytań, pogieło...

A wiecie że w Rybniku jest najwięcej rond w Polsce
Śmieją się że za niedługo będzie się nazywać Rondnik. Jest ich ok. 20. i dalej budują następne, ale fakt że wypadków już prawie niema, dobre rozwiązanie jak dla mnie, dlatego ja na nich potrafie jeździć, veri gód

chyba najwiekszy stosunek rond do skrzyzowan konwencjonalnych bo w wwawie spokojnie nalicze ponad 20

a w siedlcach sa tylko 2 ronda do niedawna bylo jedno dookola kosciola takie wielkie co mozna byo sobie jezdzic wogole nie myslac ze to rondo
dlatego tyle osob z wawy wali tam prawko zdawac

Cytat:
2005-02-15 01:08:12, maskekk pisze:
chyba najwiekszy stosunek rond do skrzyzowan konwencjonalnych bo w wwawie spokojnie nalicze ponad 20

Nie uwierze dopóki nie zobacze skanu planu miasta z zaznaczonymi rondami , w Rybniku był kiedyś M.Orłoś w tej sprawie i nasze miasto bardzo go "zauroczyło"
A JEDNAK 18 Natomiast 19 i 20 w budowie
Tyle że u nas jest "tylko" 140.000 wieśniaków, a warszafka...

No troszeczke zamotane to rondo fucktycznie.....

Cytat:
2005-02-15 02:10:51, piter_s1 pisze:
Nie uwierze dopóki nie zobacze skanu planu miasta z zaznaczonymi rondami , w Rybniku był kiedyś M.Orłoś w tej sprawie i nasze miasto bardzo go "zauroczyło" A JEDNAK 18 Natomiast 19 i 20 w budowie Tyle że u nas jest "tylko" 140.000 wieśniaków, a warszafka...

W gliwicach sa chyba 2 ale jedno obok WORD'U na ktorym pewna kursantka na egzminie wjechała pod prąd. Sorry za OT.

jeśli wziąc pod uwagę ze to rondo jest dla ruchu lewostronnego to wcale nie jest takie pomerdane... wbrew pozorom to lepsze rozwiazanie niż jedno duuuuze kółko do którego zbiega sie kilka ruchliwych ulic... w częstochowie zmorą jest rondo przy ul. Misckiewicza... tam stojąc na rondzie musisz ustąpić pierwszeństwa tym którzy na nie wjeżdzają.... to dopiero zamota... a to?? pestka.... zwróćcie uwagę ze zeby zawrócić nie trzeba wcale dojeżdzać do "głównego" ronda... mnie sie pomysł podoba...

Cytat:
2005-02-15 10:17:59, sFiatowiec pisze:
mnie sie pomysł podoba...

mnie też ;]

juz to kiedys widzialem pomysl nawet niezly ale nie wszystkim sie spodoba jak kktos przyjedzie z usa gdzie rond wogole tam nie ma to sie chyba pochlastaja na takim wynalazku

W tychach ronda sprawdziły sie w 100%.

W anglii mają takie pomysły na każdym kroku.

ale jaja heh Maskekk w wawie jest w pyte rond na samym ursynowie jest ok 20 a co dopiero dalej,teraz ronda robia na osiedlowych uliczkach,na kabatach pelno jest.pozdr
chcialem napisac 10

[ wiadomość edytowana przez: booguc dnia 2005-02-19 22:55:05 ]

eee tam przeciez to VT domana

Cytat:
2005-02-15 10:17:59, sFiatowiec pisze:
jeśli wziąc pod uwagę ze to rondo jest dla ruchu lewostronnego to wcale nie jest takie pomerdane...

to rondo nie jest takie proste jak sie wydaje, male rada sa lewostronne a duze jest prawostronne, wiec kaszana na maxa!!

Cytat:
eee tam przeciez to VT domana

no jasne, ze tak

ehhhh... chcialbym dojsc do takiej perfekcji z VT