Czym zatąpić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Nauczony ostatnimi czasy wole najpierw zapytać niż kasę wydać .
Autko moje (lantra 99 1,6) zaczeło mieć "sportowy dźwięk wydechu" się okazało, że jakaś złączka elastyczna na wydechu jest dziurawa. Może ktoś już walczył i wie coś o zamiennikach??
A może wogóle ją wywalić i wspawać rurę bo i taki pomysł mi ktoś podsuwał??

ja do mojego poniaka kupowalem zlaczke
jak zmierzysz dl i srednice to w sklepie z czesciami kupisz bez problemu
koszt ok 50-100zl w zaleznosci od wymiarow

Cytat:
2005-02-15 09:22:23, kesser pisze:
Może ktoś już walczył i wie coś o zamiennikach??

Zamiennik kosztuje około 30zł (mam tensam problem i się rozglądałem za ty), zanim kupisz musisz najpierw zmierzyć średnicę wydechu. Największy problem to montaż, bo ten łącznik trzeba zespawać z układem wydechowym.

chłopaki dobrze piszą, nie montuj rury na sztywno bo szybko się rozsypie od drgań

Zgadzam sie z pzredmowca, ta zlaczka musi byc bo zapobiega pzrenoszeniu drgan. Podjezdzasz do pierwszego lepszego zakladu ktory robi tlumiki i napewno tez maja te zlaczki, zrobia ci na miejscu a koszt, cos okolo 80- 100 zl.Pozdrawiam

W Krakowie takie złączko kosztują około 50-100 PLN zależy od średnicy i długości. Być może w warsztacie zajmującym się układami wydechowymi uda się cośutargować razem z kosztami wymiany. Niestety jak pisali poprzednicy w grę wchodzi tylko spawanie - samodzielneg montażu na zaciskach nie polecam.

jak wszyscy wyżej pisali najlepij szukać takich co maja i montuja ...w stoli to mam namiar ale to troszkę daleko od szczecina ogólnie z wymiana powinieneś sie spoko zmiescić w 100 pln

Dziś wymieniłem tłumik drgań (złącze elastyczne) w Hyundai s-coupe. Zakład AMS-Serwis ul. Szyszkowa 9c
Zapłaciłem z montażem 150 pln choć przez telefon wstępnie miało być 130.
Szybko, od ręki ale mogło być taniej.
Szkoda ze arturo nie dał posta wczoraj Było by na browary