MotoNews.pl

Sprzeglo za szybko bierze ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie sprzeglo bierze mi blisko podlogi i to znacznie utrudnia plynne ruszanie !! Co moze byc przyczyna ?? Ma ktoś jakies pomysly ??
mk7 1.3l

poprostu się skończyło, musisz je wymienić

A czy jak sprzęgło się kończy to nie czasem wogóle nie bierze? Tak mi się wydaje. A w tym przypadku to może wystarczy naciągnąć bardziej linkę. NIgdy jeszcze nie miałem problemów ze sprzęgłem ale tak na chłopski rozu biorę
Jak sprzęgło nowe - tarcza szeroka - to i wcześniej bierze, jak stare - tarcza wytarta - bierze dopiero na samum końcu. Nie wiem co ewentualnie podlega regulacji w essich ale długość linki chyba da się regulować.
Może się mylę?

niom mnie w golfie też jak sie powoli kończyło to łapało coraz wyżej aż sie zaczeło ślizgać tu powinno być chyba podobnie a może sie myle

tak samo pomyslalem tylko gdzie sie ta linke ustawia ??
W poldku kumpla jak sie konczylo sprzeglo to sie slizgalo i jak gawalo sie gazu to lapal obroty a jechac nie chcial
W moim essim nic takiego nie ma miejsca ciagnie normalnie !!!

... w MK7 masz regulacje na pedale sprzęgła ...... nie wiem czy przy silniku 1.3 tez taak jest ale w 1.6 16V wystarczy imbusa przekręcić ..... tylko dziwne ze bierze Ci taak nisko .... ja jak mi sprzeglo się kończyło to brał na samej górze .....

dokladnie mi jak sie sprzeglo konczylo to bralo coraz wyzej az zaczelo sie slizgac a co do regolacji to prawda jest ta przy pedale imbus przekrecasz i juz jest ok

Dzieki jutro obadam sprawe !!

POZDROWIONKA !!

jak bedzie docisk zuzyty to bedzie bralo nisko i nie koniecznie musi slizgac-

Mi po wymianie sprzęgła też bierze za nisko ale tam jest samoregulator i nic na to nie poradzimy ale mi sie wydaje że mój jest zepsuty bo tak nie powinno być. Ja już sie do tego przyzwyczaiłem. wejdz do auta i tam na pedale jest zapadka i zębatka. Niech Ci ktoś wezmie i przyciśnie cięgno które wychodzi z skrzyni a ty pokombinuj i odblokuj tą zapadke a potem pare razy przyciś sprzęgło i powinno Ci sie na nowo wyregulować.
Jak to nie pomoże to sporóbuj jeszcze wymienić linke.

Może Ci to pomoże Pozdrawiam.

bylem u mechnika niedawno bo mi sprezyna spadla z pedala sprzegla. nacisnal mi sprzeglo i powiedzial do mnie "chcesz spalic sprzeglo? ma brac przy samej podlodze...." i wzial imbusa i pokrecil na pedale sprzegla i gitara