[Lozyska] 128 3p przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktos cos na ten temat ? moze podzieli sie wiedzą...

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=78941&c=0&f=46

Lozyska sa takie same jak w 127...jezeli chodzi Ci o wymiane w 3p...to dzwiek ktory dochodzi z przodu to nie lozyska...blacharze jak spawali mi kaste dali ciala....zle wspawali mocowanie wahaczy,za bardzo "sciagneli je do srodka" dlatego przypatrz sie mocowania wahaczy...ze otwory przez ktore przechodzi sruba sa rozwiercone(szczegolnie z lewej strony)...co powoduje prace wahacza na boki a co za tym idzie zmienia sie geJometria kolka...dlatego kolo buczy.Probowali to naprawic i "sciagneli" kolo (przy przednim pasie na dole) nakretka od stabilizatora(2 dla pelnego bezpieczenstwa )mialo to niby zapobiec pracy wahacza..

[ wiadomość edytowana przez: mufaz dnia 2005-02-15 20:36:26 ]

Cytat:
co powoduje prace wachacza na boki a co za tym idzie zmienia sie geJometria kolka.

to niezly ze tak powiem "hardcore" ten 3p...
a co do lozysk to mozna pytac o lozyska do starszej serii uno tez sa takie....kolo 40, 50 zeta kosztuje sztuka z nakretka i pierscieniem uszczelniajacym

z tym buczeniem to dziwne bo raczej nie buczy ale swierka lozysko ma juz duzy luz...

tak ps mufaz to lozyska sie wymienia jak sa zuzyte... pewnie temu byl efekt taki bo pierwszy raz w zyciu widzialem tak wyjeb..ne lozyska

[ wiadomość edytowana przez: DamianS dnia 2005-02-15 22:47:49 ]

masakraaaa
lozysko mozna dokrecac jednak czasami nie ma juz co .
lozysko od zochy ,
wedlug numeru z katalogu nie powinno byc najmniejszego problemu .

Cytat:
2005-02-15 22:30:34, DamianS pisze:
z tym buczeniem to dziwne bo raczej nie buczy ale swierka lozysko ma juz duzy luz...

za miesiac kiedy dostane kasiore z pita czeka mnie to samo

Cytat:
2005-02-15 22:30:34, DamianS pisze:
z tym buczeniem to dziwne bo raczej nie buczy ale swierka lozysko ma juz duzy luz... tak ps mufaz to lozyska sie wymienia jak sa zuzyte... pewnie temu byl efekt taki bo pierwszy raz w zyciu widzialem tak wyjeb..ne lozyska [ wiadomość edytowana przez: DamianS dnia 2005-02-15 22:47:49 ]

No dzieki za info zapamietam.....(jak ja jezdzilem 3p,to nigdy nie milalem luzow na lozyskach) a co do buczenia "cwierkania"....lozyska wymienialem 2 razy,raz robilem to sam w garazu i buczalo...nastepnym razem pojechalem na prase..bylo git ale troche polatalem i znowu siadly....myslalem ,ze zle zostaly wprasowane dlatego zmienilem cala "gire" ktora latala przy 3p "dawcy" i znowu to samo...wydaje mi sie jednak,ze historia moze sie powtorzyc.Jak polecisz na ustawic zb.(mialem ustawiana zb.3 razy w dobrym zakladzie i w momencie kiedy ustawili mi zb. do 128 3p drzala kierownica podczas szybkiej jazdy"bylo zle: ale pojechalem na reklamacje.....i ustawili mi zb.od SL(bo podobno 3penetracja ma kola rozb. a SL ma kola zbiez. i kiera przestala"mrowic" jeszcze jedno......to niech Ci mechanik powie czy kat w pionie kola jest zachowany i czy lewe kolo nie jest cofniete"a tak slyszalem..." do tylu...bo zb.to nie wszystko dlatego klekly lozyska.

4 x 100 ??

z tego co czytam to ten 3pek to konkretna padlina

4 x 100 ??

Cytat:
2005-02-21 15:51:57, ZoLt4R pisze:
z tego co czytam to ten 3pek to konkretna padlina

Gadasz glupott stan z nim na swiatlach..tym mega szybkim maluchem 1.1 zobaczymy kto wygra.....

Mufaz, chyba jednak maluch............

Cytat:
2005-02-21 18:03:19, Jesion128 pisze:
Mufaz, chyba jednak maluch............

chyba tak...

hehehe......wiadomka.

czekajcie az skoncze...nie jest z nim juz tak zle... ale narazie ciii nic nie powiem :]

fakt poprzedni wlasciciele nie dbali o samochod ... ale wszystko mozna zmienic

[ wiadomość edytowana przez: DamianS dnia 2005-02-22 00:15:05 ]