Jakie alu na maxa do MKIV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, chcialem zapytac jakie maxymalnie mozna upchac alusy do MKIV, ale bez zbednych kombinacji (tzn rozginania nadkoli itp) do normalnej seryjnej budy na zawieszcze XR3, rozmiar to chyba max 16" ale jaka szerokosc, ET jakie i jakie do tego gumy ? 195/40 czy cos wiecej wejdzie bez obcierania ? Interesuja mnie raczej wypowiedzi praktykow a nie teoretykow

Pozdrawiam

ja mam u siebie ( MK VII ) 195/60 R15 i kilka razy zdazylo mi sie wpasc w jakis krater po bombie jakie sie spotyka na polskich drogach i cos tam optarlo...

u siebie mam na tyle 194/45/14 et spokojnie mogloby byc szersze bo do rantu blotnika jest jeszcze miejsce.. co do wysokosci kola do blotnika... no to mam moze z 3 cm luzu- gora 5
oponki 225 na tyl spokojnie wejeda.

[ wiadomość edytowana przez: liked dnia 2005-02-16 10:54:38 ]

to zalezy na jakich felgach na felgach z rantem wiekszej opony jak 195/50 15 nie załozych bo trze (na tej zreszta tez trze ale mniej) kiedys widziałem jak kolo założył 17 do mkIV i raczej nie miał nic kombinowane z nadkolami bynajmniej niebyło tego widac

ja powiem tak.... gdybym u siebie zalozyl 225 na 14tkach, nie bylo by problemu.

ale ty nie masz felg z rantem

rysiek.. ja uwzgledniam 225 na rancie wejda i bedzie bezproblemowo przynajmniej u mnie

to ja chce to zobaczyć

grzes wejsc wejda ale czy nie beda obcierac o to tu chodzi

no problem... dajcie takie kolo to wam udowodnie

tylko skąd wziąść takie bydle minimum 7 calowe

spoko umnie w garazu leza dwie 15 z kapciami 225 juz pakuje w paczuszke i wysyłam do ciebie

hmm.. 15cali nie wiem.. ale 14 z rantem i 225 100% da rade

ale myśmy chyba mówili o 16'

only 15"

ludzie.. 15tki ja bede mial na styk z blotnikiem.. a 16tki to juz mi sie schowaja ja teraz mam spoiler na klapie z tylu na wysokosci biodra.. tak niziutko siedzi

nie no 15" to spoko ale zawias musi być twardy jak diabli
u likeda taki występuje

jakbym mial 15tki zakladac, to ale na profilu 40..... inaczej u mnie nie dalo by rady

Cytat:
2005-02-16 11:48:39, liked pisze:
jakbym mial 15tki zakladac, to ale na profilu 40..... inaczej u mnie nie dalo by rady

kurde grzes to co ty masz teraz zamiatacza ulic

jeszcze nie... ale planuje przod obnizyc i dolozyc cos do zderzaczka dokladka od gti golfa.. zostawia mi gdzies w chwili obecnej na zimowkach o profilu 60 z jakies 4 cm