MotoNews.pl

Jakie radio pasuje do BMW?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jakie wg Was radio najlepiej pasuje do deski rozdzielczej BMW oprócz oczywiście orygianlnych sprzętów typu "Bavaria".?
Jak wiadomo podświetlenie deski jest pomarańczowe, więc naciskam raczej na wypowiedzi pod względem wizualnym (optycznym) a dopiero pod względem technicznym.

Czy waszym zdaniem warto zamontować sobie któryś z modeli Balaupunkta z typowo pomarańczowym podświetleniem?

Pozdrawiam.
P.S.
Temat moze raczej pasuje do forum "Car Audio" ale myślę, że się zachowa moderatorze.

moze Pioneer DEH - 6700MP???

http://www.pioneer-eur.com/eur/product_detail.jsp?product_id=9909&taxonomy_id=25-121

najlepiej modele blaupunkta z lat 90
idealnie pasuje do deski

pierwsze i drugie

Cytat:
2005-02-17 11:06:32, Voy pisze:
pierwsze i drugie

w zyciu bym nie kupił zadnego z tych sprzetow za te pieniadze! za 2,5 tys to mozesz kupic nowa alpine ktora z pewnoscia bedzie o niebo lepsza od tego co pokazales.

Cytat:
2005-02-17 11:06:32, Voy pisze:
pierwsze i drugie

??????????

Co to za badziew? Pierwszy raz spotykam się z taką nazwą. Wiem, że Chiny mają duży przyrost gospodarczy ale jednak co chiński bubel to chiński bubel. I ta nazwa i ta cena, nie no koszmar!!! Odpada ten grajcar.
Pozdrawiam.

Cytat:
2005-02-17 11:30:41, sieka pisze:
w zyciu bym nie kupił zadnego z tych sprzetow za te pieniadze! za 2,5 tys to mozesz kupic nowa alpine ktora z pewnoscia bedzie o niebo lepsza od tego co pokazales.

hehe no nie sadze.... Nakamichi to klasa sama w sobie z najwyzszej polki..... No ale jak bierzecie pod uwage bardziej wlasniwosci wizualne nad walorami dzwiekowymi to kiedys widzialem Firsta z bursztynowym podswietlaniem.

Nakamichi z bursztynowym podświetleniem najlepiej pasuje do BMW. Miałem kiedyś takie radyjko (Nakamichi CD 45Z), rewelacja. Niestety za bardzo się podobało złodziejom. Drugie radio godne polecenia do BMW to Becker Mexico Pro.

wiekszosc balupunktow "usmiechow" z takim charakterystycznym wysiwetlaczem pasuje i ma kolor podswietlania jak w bmw i sa z czarnego plastiku BLAUPUNKT - cos takiego za 200-300 zl dostaniesz

Cytat:
2005-02-17 12:22:59, tolo84 pisze:
wiekszosc balupunktow "usmiechow" z takim charakterystycznym wysiwetlaczem pasuje i ma kolor podswietlania jak w bmw i sa z czarnego plastiku BLAUPUNKT - cos takiego za 200-300 zl dostaniesz

ja mam blaupunkt munchen cd51 i jest rewelacyjne! kosztowalo mnie 300zl! jedyny minus jest taki ze nie czyta plyt esperanza

Cytat:
2005-02-17 12:49:41, sieka pisze:
ja mam blaupunkt munchen cd51 i jest rewelacyjne! kosztowalo mnie 300zl!

Nie wypisuj takich głupot. 300 zł to nie jest cena tego radia, tylko kwota, którą dałeś zarobić złodziejom i paserom.

No wlasnie. owa linia Blaupunktów już tak chyba nie pasuje do BMW, tak jak stara. I nowa linia chyba już nie świeci na pomarańczowo (z tego co pamiętam będąc w Media Markt).
A czy starsze modele z lat 90 nie sa juz za bardzo sfatygowane?

Pozdrawiam.

Cytat:
2005-02-17 12:57:18, zyggy pisze:
Nie wypisuj takich głupot. 300 zł to nie jest cena tego radia, tylko kwota, którą dałeś zarobić złodziejom i paserom.

akurat kupilem go od mojego znajomego ktory sprzedawal samochod a on mial je od nowosci wiec nie jest zadnym zlodziejem, paserem czy kimkolwiek innym!!

Ja właśnie ostatnio zakupiłem radio które moim zdaniem pasuje do mojego auta(E36). Wczaśniej miałem orginalna Bawarie a teraz mam właśnie Blaupunkta MODENA CD52 Podobno model 2003r. Ma prawie identyczne podświetlenie w kolorze pomarańczowym i wyświetlacz pomarańczowo-niebieski. Fajnie sie to prezentuje

[ wiadomość edytowana przez: cmc1 dnia 2005-02-17 14:04:30 ]

ja mam soniaka też z cd specjalnie szukalem z bursztynowym podświetleniem jest ok.

Mialem takie radio w swojej E30 pasowalo tam swienie i zaluje ze sprzedalem razem z samochodem bo mimo swojego wieku gralo wspaniale i wygladalo idealnie z podswietleniem zegarow. Szukaj radyjek w tym stylu.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42536088

Natomiast ostatnio mialem okazje pobawic sie tym radyjkiem i tez swietnie komponuje z podswietleniem zegarow BMW. I super gra.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42564637

a co powiecie na clariona ARX 9170R staryale jary.Dość że wyswietlacz pasuje kolorystycznie i jest duży to jeszcze gra nierzadko lepiej niż nowe sprzęciki. Przy czym to deck zatem potrzebny wzmachol i zmieniara ale warto... i to własnie docelowo chce podpiąc do mojej "famme fatale" Narazie blaupunkt HEIDELBERG CD 50 co prawda wyświetlacz niebieski ale przyciski na czerwono, które komponują sie z oswietleniem dmuchawy i regulacji ciepło-zimno. Całkiem nieżle wygląda. Zwacają kierowcy uwage na niego wieczorem jak stoje na światłach. Czytnik oj słabiutki jak na blaupunkta a radio nie jest stare...

Cytat:
2005-02-17 11:50:58, cjanek pisze:
?????????? Co to za badziew? Pierwszy raz spotykam się z taką nazwą. Wiem, że Chiny mają duży przyrost gospodarczy ale jednak co chiński bubel to chiński bubel. I ta nazwa i ta cena, nie no koszmar!!! Odpada ten grajcar. Pozdrawiam.

przecież to fiirma z najwyższej półki a dlatego jej nie znasz bo mało kogo stać na taki sprzęt

Najlepiej to pasuje to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40546087

Pozdrawiam

Myślę że należy sie zastanowić czego oczekujemy od tego radia?
Jeśli ma obsługiwac wzmacniacz suba itp to te stare blaupunkty chyba odpadaja