| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Quattro Miłośnik FSO Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-02-17 11:15:38 taaaak... droga sadowa ci pozostanie... wygrasz... po 3 latach
ludzie niech ktos zlozy jakas skarge konstytucyjna do RPO Zolla i niech on sie tym zajmie.... |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-17 15:49:41 Wg mnie to jest dobry pomysl. Znikna stojace wraki na ulicach. |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-17 18:36:43 Jak Cie nie stac na utrzymanie auta to po co auto?? I po diabla mi auto jak ma stac w garazu albo w ogorodzie?? |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-17 18:44:43 A jak bym chciał sobie zrobic kapitalny remont z tuningiem i wogle rozwalonego DFa co by stal rozebrany w garazu i powoli skladany w wolnym czasie co by mi rok zajelo? musialbym placic OC! a jakbym wyrejstrowal to po kiego grzyba mialbym go robic |
k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2005-02-17 21:53:33 Realdoom - opisales dokladnie w skrocie moja przygode z moim 125p |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-17 22:40:02 OC jest obowiazkowe. Tak bylo zawsze!! Tu sie zadne przepisy nie zmienily. Poprostu teraz fundusz gwarancyjny zaczyna to egzekwowac bo ma dosc placenia za szkody tych ktorzy nie maja OC. |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-17 22:42:31 ja to mialem wczesniej DFa co stal na podworku 2 lata rozsypany, przed terminem oc ojciec poszedl do ubezpieczalni i zrezygnowal itp. i nie trza bylo placic, nic nie przysylali, i w ten o to sposob nie trza placic, czesci mi zostatly, mam dowod, tablice rejestracyjne na ktore moge za darmk tankowac na stacjach samoobslugowych ![]() |
chojnas Miłośnik FSO Fiat 125p poznań | 2005-02-18 13:17:19
To że jest obowiązkowe to się zgodzę ale dla samochodów poruszających się po drogach publicznych (tak jest chyba w przepisach) i niema chyba nic o samochodach stojących lub jak kto woli nieporuszający się po drogach publicznych!!! Więc jeśli stoi to po co płacić??? POZDRO |
wladyslaw_w908 turek | 2005-02-18 19:54:44 w pewnym stopniu się zgodzę, że właściciele powini placić za pojazdy poruszające sie po naszych drogach, a nie te które czekają np. na remoncik. Natomiast jeśli chodzi o drugą sprawę, jeśli ktoś jest ubezpieczony i powoduje dużą ilość wypadków, podnieść mu OC o 50% oczywiście zabierając zniżki, a jak to nie pomoże to o 100% to powinno zadziałać, i dać takim osobom do myślenia. Z tego co wiem to w ubezpieczalniach jest już tak, że jeśli chcesz ubezpieczyć samochód na siebie a nie masz ukończonego 25 roku życia to masz nadwyżke i tu jest różnie, ale opiera sie do w granicach 20-40 % |
k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2005-02-18 22:36:57 no w np samopomocy to jest 20% wiecej za wiek posiadacza... dlatego mam wspolwlasciciela (matke) wbitego na pierwszej stronie i zgodnie z nowymi przepisami teraz juz nie place wzwyzki za moj wiek!! |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-18 22:49:35 Cyprys: to wszystko zalezy od firmy w ktorej sie ubezpieczasz. Nawet ladny artykulik w auto siwecie jest na ten temat. A mi o ubezpieczeniach nie maci co mowic |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-19 01:01:53 u mnie to tak ze Fiatowski jest na matke ktora ma 2h ziemi przez co placi ubezpieczenie rolnicze, mamy do tego chate ubezpieczona, a znizkin sa od innych ubezpieczen w tym towarzystwie czyli od domu, drugiego samochodu i od pojemnosci [do 1litra, 1-2litr, pow, 2litr] i lpg bo jest ekologiczne i tak place 160zl na rok Oc plus przeglad z lpg i tyle. A wy ile placicie ? |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-19 12:39:50 Co to za firma ubezpieczeniowa ?? |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-19 13:09:36 Towarzystwo ubezpieczen rolniczych czy jaklos tak |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-03-09 17:36:45 HWDP DO KU*** NĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
qmplowi wjebali na zielonym trojkacie za telefon, bo nie mial, to tak na 2wfach se mysle podrzuce go do komisariatu zebym spisac potem odszkodowanie itd. w bowym porcie, pod komisariatem sie zatrzymalem qmpel wyskoczyl ja pojechalem zaparkowac, czekam a tam pierdolec przychodzi i prosimy do srodka, dopierdolili sie najpierw ze na przejsciu stanalem, a tam znaakow nie bylo a ulica nie odsniezona no to jak qrwa mialem widziec przejscie, to potem niby pasow nie mialem !?!?!?! a ja mam zawsze odruchowe zapiete przed startem, poyeby qrwa, sprawdza mi OC a tam yak byk: 27 lipiec 2004 do 26 lipiec 2004, czyli blad w roku 2004 zamiast 2005, i pierdoli ciec ze qrwa lawete trza, bo brak OC i 3 tysiaki beda + laweta +parkingpedalski + 500 mandat za pasy nie zapiete i zatrzymanie, myslalem ze mnie tak qrwica wezmie, a przyszedl taki gruby zastepca komendanta i ze widzi skruche i tam blad widac wyrazny itd. i zeby mnie puscic, to ten cieć niskostopniowy, no dobra to z OCe pojedz zalatwic, qrwa mandat pisze, a ja mowie ze tamten pan mowil ze nie tam, to sie na mnie spojrzaj dziwnie poyeb, a jak cos o oc grzebal to sie cieszyl patafian yebany [taki mlody na zelowany i ciemno opalony]. HWDP A Jak qrwa wyszlem i podchodze do samochodu nie moge kluczyka wlozyc a tam ktos QRWA kombinowal przy zamku PRZED KOMISARIATEM!!!! [mialem komore na wierzchu bo zapomnialem wyjac/schowac] musialem druga strone otworzyc, Sqrwysyny. no dzien nie mozliwy, jedyny plus ze ladnie laczka upalilem na lodzie, tj. jedynka na sniegolodzie, strzal sprzegla obroty, i lewa hamulec, przod stoi tyl mieli, qmpel fotki strzelal, 5,5 tys obr i nagle spadaja do trzech i znowu powoli rosna co jest mysle? co sie okazalo: wyrylem sniegolod i dotarlem do betonu, pelno dymu bylo, foto nie zle, jak dostane to w profil wrzuce, a ja nawet nie wiedzialem ze opone pale, i do tego przed buda gdzie pelno walkoni sie gapi co Duzy moze, i zdziwieni. a jak wracalem to mi sie qrwa tlumik do tego wysunal koncowy, ale juz dziala, jechalem a jakby mnie zlapali za halas to przesrane HWDP |
fomin saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-03-21 08:19:37 oj ... bez lodziku chyba gumala byś nie strzelił |