Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mysiar Corolla Verso Kraków | 2005-02-17 16:32:43 proszę doświadczonych użytkowników o polecenie stacji
pozdrawiam piotr |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-02-18 12:46:51 Jedno jest pewne: Anwę należy omijać szerokim łukiem ![]() Pozdro. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2005-02-25 14:50:38 Ostatnio w Anwie "na częściach" siedzi strasznie niekumaty koleś. Ciężko się z nim dogadać. Chyba nie bardzo wie, gdzie co powinno być w aucie. Ciekawe, czy już się nauczył co zrobić, żeby się rysunki mieściły na ekranie ?
Szkoda, że tam tak jest, bo mają niezłą lokalizację. SerwisSJ - do Plazy można też dojechać z innej strony. ![]() |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-02-25 17:51:51
Od.... ![]() ![]() Ewa: lokalizacja jest chyba jedynym plusem Anwy ![]() Ja tam wolę do Nowaka wykręcić i mam załatwione szybko i sprawnie. (chyba że chodzi o komplet spinek i śrubek do nadkola ![]() ![]() ![]() ![]() Ale ogólnie jest OK i nie mam co narzekać ![]() Pozdro. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2005-02-26 08:54:30 Byłam tam wczoraj, tzn. u Nowaka, po zamówione uszczelniacze do pompki od wspomagania hamulców. Nie powiem - grzecznie było i znacznie bardziej, że się tak wyrażę, kompetentnie. "Na częściach" siedział taki duży rudawy. Czy to ten, który przed Tobą ucieka Perzan ?
Aha. Gumki zamówiłam telefonicznie i nie chcieli zaliczki ! |
serwisSJ Zgłobice | 2005-02-26 09:10:57
Hehehe ![]() ![]() ![]() ![]() |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2005-02-26 09:43:04 Na razie się tam nie wybieram, ale jak kiedyś będę - chętnie pozdrowię. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-02-26 14:20:08
A nie mówiłem... ![]()
Tak, tak. To ten sam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ode mnie chcieli tylko raz zaliczkę i to bardzo dawno temu, jak zamawiałem dwururkę ![]() ![]() Pozdro. |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-02-28 12:53:13 ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2006-03-22 21:47:48 ] |
AVE22 TOYOTA DRIVER AVENSIS KRAKÓW | 2005-03-04 00:39:19 Za tydzień czeka mnie wyprawa po " pieczątkę w książeczce gwarancyjnej " kończą się dwa latka mojego autka. Do ANWY mam najbliżej i pewnie tam pojadę, chociaż niektóre teksty na forum mogą zniechęcić "zaryzykuję"- działają ponad rok może czegoś się nauczyli ![]() ...CROMM ........ Też słyszałem że do ANWY przeszły jakieś "rekiny" od Rączki z Huty ale to chyba dla nich z korzyścią ,to był dobry serwis.Mój Ojciec serwisował tam swoją Corollkę 100 i był zadowolony. Po wizycie przekażę Wam moje "wrażenia z odwiedzin nowej stacji Toyoty" Jak będzie kicha pierwsi się o tym dowiecie...... |
serwisSJ Zgłobice | 2005-03-04 07:58:45 Rekiny od "rączki" przeszły juz dawno na Zakopianską, w ANWIE nie pracuje nikt mający długoletnie doswiadczenie z toykami (może roczne ![]() ![]() ![]() ![]() A poza tym kierownikiem serwisu jest tam ob. Jacek K. swego czasu najlepszy mechanik toyoty w naszym kraju... ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-03-05 21:45:55 Czyli wychodzi ze tylko pan Jacek zna sie na rzeczy i nie spiepszy niczego ?? ![]() |
serwisSJ Zgłobice | 2005-03-07 13:16:53 Niestety pan Jacek pracuje w garniturze ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-03-07 19:11:38 No ale po godzinach chyba serwuje ludziom swoje uslugi poza ASO i zdejmuje swoje gustowne wdzianko ? ![]() Jest tam wogole teraz jakis dobry mechanik na codzien naprawiajacy auta znajacy sie na swoim rzemiosle czy same paproki ? [ wiadomość edytowana przez: cromm dnia 2005-03-07 20:48:24 ] |
AVE22 TOYOTA DRIVER AVENSIS KRAKÓW | 2005-03-26 22:42:56 Pięć gwiazdek ... no może cztery dla serwisu Anwy no i jedna dla części.Wrażenia z wizyty w Anwie dość pozytywne. Na przeglądzie Avensisa byłem kilka dni temu salonik ładny w środku czyściutko krzaki mają egzotyczne atmosfera jak w kościele podczas ślubu z góry "Marsz weselny" na okrągło, wszyscy w ruchu, gość z serwisu od razu mnie "obskoczył" i zaczął gadkę "dzień dobry proszę usiąść i tak dalej " samochód mi zabrali poobkładali pokrowcami i zaproponowali kawkę (chyba wczorajsza ![]() P.S. Dla BabciEwy Gościowi z części jeszcze nie mieszczą się obrazki na ekranie... ![]() pozdro ...dla wszystkich klubowiczów i nie tylko. Luka |
Jacak Yaris Kraków | 2005-03-27 11:27:20 W Anwie pracuje jeden były mechanik od Rączki,teraz jest kierownikiem serwisu.Jest nim Paweł Bober.Jeżeli macie problem to rozmawiajcie tylko z nim. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2005-03-27 20:11:07 Ja wprawdzie nie miałem bezpośredniego kontaktu z serwisem Toyoty ale już kilkukrotna rozmowa przez telefon kompletnie mnie zniechęciła do korzystania z ich usług. Moja Toyota to rocznik 1987 więc było sporo do zrobienia. Rozmowy z autoryzowanym serwisem Toyoty Sowier na Wrocławskiej w Krakowie są przezabawne.
Ostatnio szukałem rury od wlewu paliwa bo moja zardzewiała. Myśle sobie rura zwykła więc nie opłaca mi się szukać zamienników. I pytanie do szanownych forumowiczów ile może kosztować zwykła rura w serwisie Toyoty? Pan sprawdził i powiedział że spoko na drugi dzień może być - rura 530 zł + kawałek gumowej nakładki 170 zł. Tak więc strach jechać do takiego serwisu - bo jak już wezną Toyke w obroty to nie ma zmiłuj ! O fachowości się nie wypowiadam bo tak jak mówie nie miałem z nimi kontaktu . Jednak wszystkie wyżej wymienione naprawy robiłem z powodzeniem u swojego mechanika który bierze około 20 zł za godzine. Dodam jeszcze iż z racji wieku i zużycia mojej Toyki większość napraw wymagała niezłego kombinowania. Podejrzewam więc że rachunek w serwisie Toyoty wyszedłby astronomiczny. Reasumujac serwis autoryzowany Toyoty jest nastawiony głównie na nowe samochody (z elektroniką) i niewiedze klientów że można coś naprawić kilka razy taniej. W salonach jest miła atmosfera , kafelki i bajery - czysty chwyt marketingowy że by potem zgolić klienta. Ceny z kosmosu. Ktoś tu wspomniał o 600 zł za sam przegląd - rozbój w biały dzień. Za 600 zł to podejrzewam że mój wózek naprawiałby się cały tydzień u mojego mechanika. pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2005-03-27 20:13:06 ] |