MotoNews.pl

[126] Licznik wyskalowany w mph

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam licznik starego typu (tzw. kapliczka), kawalek tarczy widac na zalaczonym zdjeciu. Predkosciomierz jest wyskalowany w mph, natomiast nie wiem w jakich jednostkach podawany jest przebieg. Czy ktos sie orientuje jak byly budowane te liczniki? Czy przebieg podawany jest w milach czy w kilometrach?

Ale obrzydliwy samochod

Cytat:
2005-02-17 17:43:09, wojtas7 pisze:
Ale obrzydliwy samochod

No nie? Zielony szrot, pognity, pogiety i pomalowany gdzieniegdzie Hammeraitem mlotkowym na zielono wyglada o niebo lepiej

A na powaznie: dalel szukam odpowiedzi na moje pytanie. Dostalem juz jeden glos za tym ze dystans jest w milach, ale wtedy wychodziloby mi podejrzanie niskie spalanie 5l/100km. Zakladajac ze to jednak kilometry to wychodzi 8.5l/100km co jest duzo bardziej realne, zwazywszy typ auta i sposob uzytkowania.

Myślę że w fabryce łatwiej było zmienić nadruk na tarczy niż częśc mechanizmu więc prawdopodobnie sa to kilometry.

W razie czego mam na sprzedaż kapliczkę do 130 km/h

jesli 60mph jest tak samo umiejscowiona co 100kph to mechanizmy sa takie same

Mam taki licznik u siebie w samochodzie i przebieg jest liczony w milach !!!!

Jesli skala predkosci oryginalnie (i tylko w tym przypadku) podana jest w MPH to przebieg na 100% tez jest w milach. Zwlaszcza w przypadku czegos w tym wieku. Np. w Mercedesie 270 z 2002 (nie wiem jak w innych, ten przypadek znam) wyprodukowanym na rynek irlandzki (do 20 stycznia tego roku odleglosci byly mierzone w km, a predkosc w milach) na predkosciomierzu skala jest w MPH, a na przebieg jest liczony w km.

Pozdro, Koxx.

Kobzacz, ale obrotomierz to masz do dupy umieszczony. Przeciez jak kręcisz kierą to sobie go zasłaniasz. Proponowałbym umieścić go po prawej stronie popielniczki, to optymalne miejsce.

A no i halda fajna Na kasety ?????

Jesion: obrotek juz jest po prawej stronie popielniczki, na zdjeciu jest jeszcze w starej lokalizacji, ktora zdawala egzamin z poprzednia kiera, dopiero Monte Carlo w polaczeniu z naba zaczela zaslaniac.

To o czym piszesz to nie halda tylko system lacznosci satelitarnej, polaczonej ze sluchaweczka, ze niby mam kontakt z baza . Dzieki temu moge otrzymywac team orders

A na powaznie, to jest to radiomagnetofon, ktorego jeszcze sie nie pozbylem bo zostaje po nim dziura do bagaznika, przez ktora mocno wieje. Mam w planach pewna modyfikacje deski rozdzielczej, po ktorej bede mogl moje audio wywalic (i tak nie uzywam bo nic nie slychac w czasie jazdy).

AAAa, no to mów że niby masz kontakt z bazą
Co to k*wa jest świeżop???

Cytat:

Chyba guziec

Cytat:
2005-02-18 18:08:53, Jesion128 pisze:

Pan Tadeusz - Inwokacja, coś w tym gównie o tym było
To chyba jakieś zielsko Mickiewicz sie tym zbombił i napisał Pana Tadeusza

Cytat:
2005-02-17 17:43:09, wojtas7 pisze:
Ale obrzydliwy samochod

Mi też sie ta fura nie podoba, jakaś taka pooblepiana i do tego taka łysa w środku i smutna

[ wiadomość edytowana przez: leju1 dnia 2005-02-18 19:16:59 ]

racing style yeah. minimum wagi maximum doznan

Zgadzam się z doohem!!! jeśli 60 mil jest w tym miejscu co 100km/h( a z tego co widze tak właśnie jest) to przebieg musi być w kilometrech , sam też zrobiłem sobie kiedyś białą tarcze gdzie były mile/h i km/h a przebieg mimo wszystko pozostał w km jakoś się sam nie zmienił.
p.s ja mam u siebie w kapliczce skale do 160 km/h taki mały żarcik tematyczny

Nie wiem niestety czy w tym malcu jest oryginalny licznik wyskalowany w MPH ale mój jest napewno oryginalny (żadnych tam naklejek itp) i licznik ;przebiegu jest w milach - sprawdzone na drodze.

Jak zrobie zdjęcie to wrzuce tu fotkę.