[prawo] kupno samochodu i złomowanie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć !

Jest taka opcja : kupuję samochód i odrazu chcę go wyrejestrować - czy muszę go najpierw zarejestrować na siebie ?

[ wiadomość edytowana przez: porthos dnia 2005-02-17 19:36:23 ]

nie... oddajesz auto albo sam numer zalezy czy masz "ziomala" zlomiarza, dostajesz kwit , idziesz z tym i z tablicami do urzedu zdajesz tablice dowod kwit od zlommena i pewnie jakies oplaty o ile pamietam drobne...
podbita umowe kupna musisz miec w skarbowce chyba ze auto z komisu

aha mnie sie czepiali ze in nie przynioslem zdrapanej naklejki z szyby... paranoja.. tej naklejki z numerami...

Cytat:
2005-02-17 19:47:02, Bart128 pisze:
nie... oddajesz auto albo sam numer zalezy czy masz "ziomala" zlomiarza, dostajesz kwit , idziesz z tym i z tablicami do urzedu zdajesz tablice dowod kwit od zlommena i pewnie jakies oplaty o ile pamietam drobne... podbita umowe kupna musisz miec w skarbowce chyba ze auto z komisu aha mnie sie czepiali ze in nie przynioslem zdrapanej naklejki z szyby... paranoja.. tej naklejki z numerami...

tej naklejki co się rozwala jak się zdrapie

aha auto zlomowalem w 2003 chyba, wiec nie gwarantuje ze sie przepisy nie zmnienily....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-02-17 19:54:20 ]

Ja im zaniosłem te naklejke razem z kawałkiem zbitej szyby

Cytat:
2005-02-17 19:35:43, Porthos pisze:
Cześć ! Jest taka opcja : kupuję samochód i odrazu chcę go wyrejestrować - czy muszę go najpierw zarejestrować na siebie ? [ wiadomość edytowana przez: porthos dnia 2005-02-17 19:36:23 ]

Nie musisz, robilem to w tym miesiacu 2 razy wiec wiem

Tylko ja mialem taki problem jescze ze te autka trzyamlem po kilka miesiecy i sie skonczylo ubezpieczenie miedzyczasie i przyszlo mi teraz do placenia po parenascie zlotych ubezpiecz. za okres pomiedzy data wygsniecia ubezp. a data zezlomowania.

a jak podgrzejesz dobrze ta naklejke lub na sloncu ale zima to ciezko to odchodzi w całosci bez uszkodzen udało mi sie juz dwa razy

Cytat:
2005-02-17 23:41:13, Hudy05 pisze:
a jak podgrzejesz dobrze ta naklejke lub na sloncu ale zima to ciezko to odchodzi w całosci bez uszkodzen udało mi sie juz dwa razy

tak mi robili w serwisie jak gałąź spadła na szybę i ta pękła, podgrzali, nakleili na nową szybkę i nic nie było widać