Xenon lights

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepalila mi sie zaroweczka w prawym reflektorze i pomyslalem oderazu ze jak juz wymieniac to zamienilbym sobie obie na takie siwecace podobno jasniej i z blękitna poswiata (np. Philips blue vision). Nie wiem tylko jakie kupic. Ktos poradzi? Na allegro tego pełno...
Na dodatke nie wiem czy wszystkie beda pasowały,czy powinienem cos wiedziec

Miałem s sierce Philipsa Blue Vision, nie jest to najtańsza żarówka jaką można sobie wyobrazić, ale byłem z niej bardzo zadowolony. Wg mnie lepsze niż te wszytskie +1000% więcej światła. A efekt wizualny też fajny.
Właśnie czekam aż mi się przpali któraś żarówa, będzie wymówka

Ja kupiłem na giełdzie ale nie Philipsa tylko raczej bezfirmowe, ale z atestem. Ich moc to 55/60W. Wykonane są z niebieskiego szkła a w środku podobno wypełnine są gazami szlachetnymi (ale nie wiem czy to prawda). Tak czy siak efekt jest o wiele lepszy niż na zwykłych - zarówno ładnie wygląda jak i o wiele wiecej widać w nocy. Polecam!!

Ja mam zalozone u siebie BVisiony i jest swiatelko biale, a to juz roznica . . . fakt ze cena 80 zeta za komplet nie byla mila, no ale coz . . .
PS to pisalem ja TAXI

No to fajnie ze sprawa sie sprawdza.
W takim razie moze jeszcze tylko poleci ktos jakie najlepiej z dostepnych na allegro:
Xenon blue silver
Litech
super white
philips vision plus
i cala masa innych....

Czasami pisza tam cos o tym ze sa bezpieczne dla plastikowych czesci reflektorow, czasem ze przystosowane do swiatel halogenowych. A ja bym chcial zeby napisali poprostu ktore wziac zeby bylo dobrze bo mi to co tam pisza nic nie mowi

Ja bym postawił na Philipsy.

A ja polecam:
- Hella Blue
- Osram Cool Blue
- BlueVision
i rewelacyjne niemieckie żarówki tuningowe POWER WHITE (jedyna wada - przewoltowane - ale efekt - śnieżno białe, tupie swiatło i niestety brak dostępności w tej chwili )

standardowo powinny byc H4 60/55W, ale czy moge zalozyc 60/100W ??

"STANDARDOWĄ MOCĄ KAZDEJ ZAROWKI SAMOCHODOWEJ JEST 55W, 100W TO ZAROWKA O TZW. PODWYZSZONEJ JASNOSCI , BEZ PROBLEMOW MOZNA ZASTAPIC 55W'atowe ( INSTALACJA ELEKTRYCZNA JEST PRZYSTOSOWANA DO TAKICH ZAROWEK ) - podobno zakazana przez PL prawo ale czy kiedykolwiek widzielisce zeby policjant zagladal komus w lampe ?? "
tak pisze gosc sprzedajacy takie zarowki na allegro... wierzyc mu ??

kiedys juz dyskutowalismy na temat mocniejszych zarowek i jeden z kolegow chwialil sie ze musial robic od nowa instalacje elektryczna do swiatel - pozatym odblysnik tez moze nie wytrzymac wiekszej ilosci ciepla

Ja bym tam nie kombinowal, zalozylbym 60/55 na twoim miejscu, jakiejs znanej firmy. Moc nie ulegnie zmianie a samo swiatlo naprawde lepsze, a bedziesz mial pewnosc ze nic ci sie nei spieprzy . . .

...właśnie Mnie Policja raz zaglądała w reflektory z głupawym pytaniem "jakie ma pan żarówki panie kierowco..."
Poza tym rzeczywiście należy wziąć pod uwagę możliwość:

- zniszczenia reflektora (jeśli żarówka nie ma filtra UV)
- stopienia się kostki zasilającej żarówkę (musiałem wymieniać)
- oraz możliwości pęknięcia szkła reflektora - jeśli H4 emituje zbyt dużo ciepła...

Jeżeli ktoś już koniecznie chce mieć max - power światło, to stosując mocniejsze żarówki powinien bezwzględnie wyregulować sobie światła!

Mi ostatnio przepaliła sie żarówka w jednej lampie, wiec miałem wymówke żeby kupić Philipsa Blue Vision Troszeczke cena mnie odstraszała, ale teraz nie żałuje zakupu. Lampy wyglądają fajnie i dużo lepiej widać w nocy. Polecam

Philips Blue Vision +50% lub Silver Vision!!
wg mnie nie ma lepszych!!

Ja mam imitacje xeonow z allegro takie padaczki za 32zl 55/60W.
Taxi widzial jak to wyglada, Inferno i DarekBin tesh.Fajnie to wyglada tylko ze musze zmienic postojowki bo mam zolte a fajne sa Philipsa za 18zl. Powiem tak te moje na mjiania bardzo slabo swieca ale na dlugioch spoko.Fajny efekt jest jak droga pokryta jest sniegiem ale oddradzam kupna tych co ja mam.Ja nie mam kasy dlatego kupuje takie badziewia. A kupilem sobie jedna postojowke niebieska taka srogo niebieska zalozylem to, to zwatpilem wyladalem jak polcja :| wiec wkrecilem ja w licznik pol obrotka mam na niebisko a reszta na zielono przypalowo wyglada ale co jak cale mojeauto.Ale ja tam sie tym nie przejmuje

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

Dzieki ZieleTDH, wlasnie napalilem sie na te xenonki za 32 z allegro ale teraz jednak zainwestuje w firmowki

Cytat:
2005-02-19 12:28:03, Badboy4life pisze:
Dzieki ZieleTDH, wlasnie napalilem sie na te xenonki za 32 z allegro ale teraz jednak zainwestuje w firmowki

Zielaka zarowy z zewn. naprawde spoko wygladaja, niebieskie swiatelko dobrze widac . . . ale nie wiem jak z widoku kierowcy, skoro mowi ze koslawo to naprawde lepiej firmowki wziac

Cytat:
2005-02-18 22:09:55, edis4 pisze:
Jeżeli ktoś już koniecznie chce mieć max - power światło, to stosując mocniejsze żarówki powinien bezwzględnie wyregulować sobie światła!

Podpisze sie pod tym cala swoja osoba!!

JUZ TO WAŁKOWALIŚMY ALE POWTÓRZE.

Philips Rallye 60/55 lub 100/130 !

Na zime mam te drugie. Auto stało w warsztacie qmpla cały dzień z zapalonymi światłami. KOntrolował stan instalacji i jest wszystko OK
Przepalenie odbł nie grozi aż tak, bo tem tych żarówek jest tylko 10% wyższa od normalnych podkreślam nie firmowych H4.

A światła na drodze pod dostatkiem...

http://www.autocentrum.pl/go/75__opinia_na_forum__1220019399__176556765__-43__0__0__.html