| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zabel HF MEMBER obecnie Cuore Lublin | 2005-02-18 18:36:38 zapewne regulatory zaworów. czy stan oleju jest w porządku? |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-18 18:42:18 Tak olej jest w porzadku. Czekam na opinie serwisu. Czy znacie jakis autoryzowany serwis HYUNDAIA w Poznaniu, ktory jest rzetelny? Pozdrawiam |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-21 11:33:59 Popychacze sa do wymiany. Hehehe w nowym aucie po 1300 kilometrow. Przesada!!! |
Remlen HF MEMBER Hyundai GETZ Poznań | 2005-02-22 07:41:52 Hej Pawlok23!
Ja tez jestem z Poznania i niedawno kupilem Getza. Napisz w jakim serwisie zostawiles auto i gdzie kupiles? Ja narazie przejechalem 800 km i bez problemu (odpuuuuuukac). Napisz po wymianie co sie poprawilo i co powiedzieli. Pozdrawiam |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-22 10:12:46 Witaj Remlen. Autko kupilem w firmie GrisbiTre na 28 czerwca 1956. Co do naprawy to na szczescie samochod jest na gwarancji i wszystko wymienia bezplatnie. Ja tez sie nie znam na mechanice i pozostje mi tylko byc dobrej mysli. Mial ktos z Was do czynienia z ta firma??? Czekam juz na czesc 4 dzien. Pozdrawiam |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-02-22 14:20:02 tzn ze
czekasz na nowe popychacze ?? NIEŹLE ! a tak swoja droga czasem slychac klekotanie przez kilkanascie sekund do momentu az silnik sie nie nagrzeje wiec nie wiem czy to u ciebie jest usterka moze szkoda narazie rozbierac nowiutkiego silnika i trzeba troszke pojezdzic i poczekac i sprawdzic czy to sie poglebia ? [ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-02-22 14:24:26 ] |
Remlen HF MEMBER Hyundai GETZ Poznań | 2005-02-22 14:25:34 Ja swojego Getza tez kupilem u NICH!!!!
Matko Boska - jak tak dlugo sie bedzie czekac za gratami do samochodu to niezly syf sie szykuje!!! Dali Ci zastepcze auto? P.S. Co do obsługi to spoko - znam tam paru ludzi. Ale terminy mają KOSMICZNE! Oni sciągają to z KOREI? A w W-wie nie ma? Fajnie ze ktoś z POZNANIA! Pozdro |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-22 17:17:48 Z tego co wiem to czesci sciagaja z Wawy. Co do rozbieranuia silnika to niestety juz za pozno i zostal rozebrany wiec pozostaje mi czekac na sprawne auto. Zadnego zastepczego nie uswiadczylem, poniewaz powiedzieli mi, ze moge jezdzic do czasu naprawy swoim autem. Ja wole jednak nie ryzykowac. Pozdro |
BOR Accent X3 5d Rzeszów | 2005-02-23 15:11:51 Witam.
Stukanie silnika na zimno to podobno typowy proces w regulowanych hydraulicznie zaworach, zwłaszcza w zimie na zimnym silniku. W lecie już tak tego nie słychać i szybciej zanika, bo olej lepiej sie rozprowadza. U mnie tak było od początku, w innych jest tak samo. Mechanik z serwisu saaba i hyundaia (sic!), zresztą stary hyundaiowiec mówi, że ten model tak ma, podobnie jak haczący drugi bieg przy szybkiej zmianie biegów. Sprzedali u siebie z pół tysiąca nowych hultajów i mówi, że wszystkie się tłukły od nowości. DIAGNOZA
NIe przejmować się duperelami tylko jeździć |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-24 12:09:35 Witajcie ponownie. Prosze o pomoc bo sprawa stala sie malo smieszna. Juz od tygodnia staraja sie naprawic moje zuto bez skutku. Do tego okazalo sie, ze w oleju jest plyn chlodzacy. Najnowsza wersja serwisu mowi o uszczelce pod glowica! Zalamalem sie i w zwiazku z tym mam pytanie - jakie sa mozliwosci gwarancyjne wymiany auta na nowe w przypadku tak powaznej awarii??? Zglosilem sprawe w Hyundai Motor Poland i czekam na kontakt. Pomocy jesli ktos jest w stanie cos doradzic prosze o kontakt - 0508358231. Pozdrawiam |
wojdi666 HF MEMBER Warszawa | 2005-02-24 13:09:23 raczej nie masz wiekszych szans na wymiane samochodu.beda ciebie zbywac i wogole.ja mialem tak ze swoim atosem.mialem kilka razy wymieniany eprom potem zbiornik paliwa i jeszcze kilka dupereli.dopiero po tych wymianach sie uspokoilo i od tamtego czasu nic sie nie psuje. |
bombel HF MEMBER accent 1.5 1999r. !!!!!! | 2005-02-25 00:32:53 napisz czy to co ci powiedzieli wystapilo po wymianie popychaczy przez servis - jesli tak to oni ci do tego mogli doprowadzic ASIORY z ASO (zle dokrecali glowice)
jesli jeszcze nie zabrali sie do wymiany i to stwierdzili to miales widac pecha na pocieszenie powiem ci ze to co sie rodzi w bolach potem sluzy dlugo i wdziecznie i tak pewnie bedzie z twoim accentem czego ci szczerze zycze ! ja takze mialem pewne przeboje z nowym autem ale teraz odwdziecza sie z nawiazka Powodzenie i odpisz o tej nowej diagnozie czy stwierdzili to przed czy po wymianie popychaczy [ wiadomość edytowana przez: bombel dnia 2005-02-25 00:34:18 ] |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-02-25 12:44:40 Witam. Stukanie zimnego silnika wystapilo przed wymiana popychaczy. Po ich wymianie usterka nadal wystepowala wiec zabrali sie za glowice. Po interwqencji w HYUNDAI MOTOR POLAND w Warszawie laskawie dali mi auto zastepcze. Czekam caly czas na przebieg naprawy. Glowica powedrowala ponoc do mycia i dzis powinno auto byc gotowe. Jak dadza znac napisze jak wyglada sprawa, ale po tej historii troche sie zrazilem do marki. Moj ojciec jezdzil 6 lat accentem pierwszej generacji, zrobil ponad 110 000 kilometrow i nic. Facet, ktory kupil od niego auto nadal jezdzi i chwali. Jedyny mankament to slabe zabezpieczenie przed korozja. Pozdrawiam wszystkich HYUNDAIOWCOW! |
Pawlok23 HYUNDAI ACCENT Poznań | 2005-03-02 13:57:43 Odebralem w koncu moj samochodzik. Jak narazie wszystko jest ok, plynu chlodzacego nie ubywa i jezdzi. W karcie gwarancyjnej napisali, ze wymienili popychacze, kolektor i uszczelke pod glowica. Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie jezdzil bezawarayjnie! |
Gad HF MEMBER Accent Warszawa | 2005-06-21 16:36:05 mam ten problem a accencie z 96 po 150 tys ale tylko zima!! dowiedzialem sie ze to popychacze zaworow jak sa hydrauliczne to troche trwa zanim olej sie do nich wpompuje bo po dlugim postoju pomalu wycieka np po nocy!!! ale w nowym dziwne jakis jest wadliwy!!! pozdro gad |