A może ktoś wie :P szummmmm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam coś takiego: cd-rom podłączony specjalnym zasilaczem do zapaliniczki samochodowej i połączony z radiem kasetą adapterem. I problem jest w tym że coś szumi, cd-rom jest napewno sprawny. Nawet jak radio i cd-rom mam podgłośniony na maxa to ledwo co słychać, większośc same szumy. Może wie ktoś co jest nie tak?

To jest marny sposób na granie. Lepiej zainwestować i kupić zwykłe radio na płytki

to prawda... to marny sposob, bo moze sie zepsuc cd, kabel laczacy kasete z cd, sama kaseta lub/i radio... warto zainwestowac bo jak dobrze poszukac to i za 150pln mozna juz miec uzywke cd... a jakosc napewno duuuzo lepsza...

Ja tak mam i jest git, po pierwsze primo, ja mam wziety sygnal z tylu cdeka. Po drugie primo, te zasilacze co sa dostepne schematy w necie to sa BARDZO BEZNADZIEJNE I ZBLEDAMI uklady. Dla elektronika z zainteresowania jest to prosty uklad, ten z neta stabilizuje tylko napiecie ale nie prad z tad moga pochodzic szumy, po prostu za malej pojemnosci elektrolity i ten rezystor na wejsciu. Po trzecie primo ja mam w radiu wejscie na panelu na CD wiec moze ten adapter jest slaby [sprawdz w domu na magnetofonie zwyklym]. Po czwarte primo ja ma miekko acz stabilnie zamocowany cd-rom. Jedyne co mi szumi to glosniki bo sa to z lat 70-tych wyciagniete z radiow

ja sobie kupilem radio za xdziesiat euro z MP3 w Niemczech

nie no w kraku nowe z gwarancja cd/mp3 mozesz miec juz za 300pln! a samo cd jeszcze taniej, nie mowiac juz o uzywkach... czasem lepiej zainwestowac ta stowke wiecej i miec dobra jakosc!

Tylko te nowe radyjka no name to straszny shit. Kilku znajomych wypieprzylo juz je w kosmos. CD/MP3 odtwarza przez pierwszych kilka miesiecy, potem zostaje tylko FM, nastepnie pada podswietlenie i radio jest niepelnosprawne Nie mowiac juz o niesamowicie tandetnym wykonaniu. Ja preferuje sprzet markowy, uzywany...a do decka mozna zawsze podlaczyc discmana i po problemie

A ja postawiłbym na brudną głowicę lub źle ustawiony rewers w radiu

Cytat:
2005-02-19 10:43:06, Stiepan pisze:
Tylko te nowe radyjka no name to straszny shit. Kilku znajomych wypieprzylo juz je w kosmos. CD/MP3 odtwarza przez pierwszych kilka miesiecy, potem zostaje tylko FM, nastepnie pada podswietlenie i radio jest niepelnosprawne Nie mowiac juz o niesamowicie tandetnym wykonaniu. Ja preferuje sprzet markowy, uzywany...a do decka mozna zawsze podlaczyc discmana i po problemie

Ja przynajmniej wiem ze firma ktora moje wyprodukowala budowala juz wczesniej sprzet RTV, a w AGD są producentem wiodacym

no w Gdańsku to w promocji widzialem Soniacza mp3 Xploda z mp3 4*50w za 359zł!!! Fakt ze bajerami nie razilo ole co trza to ma

Cytat:
2005-02-19 11:47:14, Quattro pisze:
Ja przynajmniej wiem ze firma ktora moje wyprodukowala budowala juz wczesniej sprzet RTV, a w AGD są producentem wiodacym

Ale jestes tajemniczy...nie chcesz mowic jakie masz radio, to nie

Cytat:
no w Gdańsku to w promocji widzialem Soniacza mp3 Xploda z mp3 4*50w za 359zł!!! Fakt ze bajerami nie razilo ole co trza to ma

miałem Sony kaseciaka 4x35 i raził brakiem mocy i niską jakością dzwięku, teraz mam Blaupunkta CD bez mp3 i płyta praktycznie nigdy nie przeskakuje a do końca skali głośności jeszcze nie dotarłem. Z kolei jakbym miał do wyboru radio typu Pionier, Thompsonic etc to wolałbym kombinować jak kolega

jak wyszly pierwsze radia mp3 to kumpel kupil do Warburcia takie podobne niezbyt wypasione ale dobre 4*50W to jak odebnie odjezdzal to bylo slychac go jescze minute po odjezdzie a w srodku nie szlo wytrzymac. A beka byla bo radio 1000zł + glosniki 1000zł i je chcial ubezpieczyc to mu kazali autoalarm zalozyc to beka jest jak wysiada pik pik z bialo pomaranczowego Wartburga

no ja za mojego uzywke pioneera cd 4x35 dalem rok temu 350 pln i po 1 malym defekcie chodzi bez problemu do dzis dnia! i ladnie daje...

OKi - wiec jest to AEG CS-MP 5 za 60 euro

przetestuje bo jeszcze nie zalozone a poniewaz bede jezdzil na zochod moge ew. komus takie przywiezc jesli bedzie dobre