MotoNews.pl

Dziwne zapachy!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze wyda sie to glupie ale w moim essim czasami zaczyna niemilosiernie cuchnac a objawy sa takie.mam wlaczony nawiew cieplego powietrza,wrzucam wsteczny bieg i na wysokich obrotach podjezdzam pod kraweznik no i wlasnie wtedy zaczyna cuchnac.niewazne czy to bieg wsteczny czy jedynka jesli daje mu ostro gazu i ruszam to wtedy doslownie capi.pomozcie mi bo zapachy choinki nie daja rady!!!!mam 1.8 16v zetec nie mam gazu.dziekuje

To od tych zapachów masz tego tribala na drzwiach

A tak na serio to może kat ci padł.

jak kat padl to zajeb...wreszcie mam pretekst aby go wywalic

hmm... wygląda na kata ja wywalam niedługo bez pretekstu

no dobra a jak wywale kata to sonda mi nie zgupieje?albo cos innego?bo tak latwo jest go wywalic no ale potem......no wlasnie

Jak zaczyna śmierdzieć siarkowodorem, to znaczy że katalizator, ale od czau poczucia tego do całkowitego padnięcia jest jecze troche, czasem one padają a nic nie czuć, ja tam miałem w escorcie. Ale na ten zapch jest sposób, robią tak w serwisach (ASO) bierzesz smochód i dajesz mu ostro w dupe, na każdym biegu na maxa i tak pare razy. Podobno pomaga. Poprostu wtedy w katalizatorze wszytsko to co zaczyna śmierdzieć zostaje wydmuchane i wywalone i na jakiś czas jest spokuj.
Ja w swoim też czasem to czuje, ale tylko jak odrazu po przyjeździe wjeżdżam do garażu.

a moze to sprzegielko sie slizga jak podjerzdzasz pod kraweznik na duzym gazie i czuc tarcze???

Cytat:
2005-02-20 10:21:47, PUNIU pisze:
a moze to sprzegielko sie slizga jak podjerzdzasz pod kraweznik na duzym gazie i czuc tarcze???

no wlasnie MZ to sprzeglo. u mnie jak sie zapomne pod gorke na sliskim albo pod kraweznik to terz smierdzi. Nigdy mi nie zasmierdzialo tak sobie w trakcie jazdy bez uzywania sprzegla - zawsze cuchnie jakbym zachaczyl o smieciare

Cytat:
2005-02-20 01:57:03, crazydriver1981 pisze:
no dobra a jak wywale kata to sonda mi nie zgupieje?albo cos innego?bo tak latwo jest go wywalic no ale potem......no wlasnie

ja przynajmniej u siebie mam sonde przed katem więc ona nie ma nic do rzeczy ale może faktycznie to nie kat

raczej to nie sprzeglo bo wymienialem 2 miesiace temu bo spalilem jak sie sprzeglo pali to jest taki inny zapach.a znowu ten zapach normalnie jest taki jakby ktos w samochodzie puscil baczka tzn takiego mega baczora hehehehe

Może poprostu coś CI ,, umarlo,, w bagażniku !!!
Roślinka-----
Zwierządko--

ja wiem, ja wiem, zadna choinka tu nie pomorze tu trza choine z lasa wstawic...

Cytat:
2005-02-22 20:34:03, KAMILA_Z_USTRONIA pisze:
Może poprostu coś CI ,, umarlo,, w bagażniku !!! Roślinka----- Zwierządko--

hihi... to nie jest śmieszne ja u siebie ostatnio w bagażniku znalazłem siatke a w niej buty tylko nie wiem skąd one sie tam wzięły i czyje są a nik sie po nie nie zgłasza więc wszystko możliwe

dobrze ze ciala nie znalazles...

marcel ja mam mk4 i to jeszcze cabrio (wiesz z resztą ) i mi ledwo sie mieści skrzynia basowa i jakieś pierdoły więc ciało nie wchodzi w gre nawet jak by poćwiartować to sie i tak nie upchnie

[ wiadomość edytowana przez: saintadamus dnia 2005-02-22 21:14:40 ]

to pewnie dlatego mafia w cabrio nie jezdzi

mało ciał do bagażnika wchodzi