MotoNews.pl

BP ULTIMATE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
co sądzicie o 98 ultimate i diesel ultimate...mój ojciec zatankował do siebie w pasacie dieslu 4 razy pod rząd i mówi że autko ma większe przyśpieszenie i że paliwko starcza na więcej kilosów)) hmmm muszę sam wypróbować

Jest w WRC opis tego paliwa.
W 280 konnym aucie dało przyrost mocy 2,3% i 3,5% momentu zmierzone na hamowni...
Wiec w passacie raczej zbyt duzo nie da.
Co do spalania to sa ponoc w paliwie tym sa zwiazki eteru które zmniejszaja zzuzycie paliwa.
Nie mam aktualnego WRC ( jeszcze 5 dni ) bo mają byc w nim wyniki z jazdy na trasie a nie tylk oz hamowni.

Ja bym to nazwał autosugestią....
Nie pisze że specjalne miaszanki paliwowe typu Ultimate czy racing v-Power nic nie dają, bo faktycznie poprawiają osiągi spalanie, ale bez przesady, znajomy zatankował do 20 letniego polo 1.0 V-Power racing i tak przegazował silnik podczas obrotu o 180 ( w środku miasta ) że wyrwało kruciec pąpy paliwa i masa beny poszła na kolektor wydechowy naszczęście obyło się bez fajerwerków, przełączył na gaz i pojechał , albo ja ziętarski reklamuje w Trójce V-powera i czyta list od jakiegos kolesia " fajnie jest odstawiać duże bryki jeżdżąc maluchem " no ludzie please bez przesady!!!!!

[ wiadomość edytowana przez: wuszy dnia 2005-02-20 16:20:56 ]

Wiem że Polacy nie gęsi i swój język mają ale PĄPA paliwa zabiła mnie dzisiejszego popołudnia

nu qrde nam proplem z ortogrfiom

sorry za [OT] ale co za róznica czy pąpa czy pompa, albo plompa ?? cyuba tylko gramatyczna

No to ja również sorry za OT, ale dyslektycy robią tylko określone błędy.....nie jest tak, że w każdym słowie mogą strzelić byka...niestety większość zasłania się dysleksją robiąc błędy zupełnie nie pasujące do tego schorzenia.
A co do tych benzynek...można odczuć różnice...dla kogoś, kto mało jeździ, lub krótko ma kontakt z danym autkiem różnicy nie będzie....ale na przykład jak zatankuje do poldera gaz na BP, to jest muł i pali dużo, a jak na Shell lub Arge, to zbiera się znacznie lepiej i mniej pali....nie są to duże różnice, ale zauważalne dla kogoś, kto długo jeździ tym samym egzemplarzem na różnych paliwkach
PZDR

Cytat:
2005-02-20 16:20:13, wuszy pisze:
albo ja ziętarski reklamuje w Trójce V-powera i czyta list od jakiegos kolesia " fajnie jest odstawiać duże bryki jeżdżąc maluchem " no ludzie please bez przesady!!!!! [ wiadomość edytowana przez: wuszy dnia 2005-02-20 16:20:56 ]

Też to słyszałem... i cos mu sie nie podobało w określeniu "Malkuch spotrowe ałto" ale looos nie ma co sie reklamami przejmować, a co do Vpower, to ja odczółem różnice

Cytat:
nu qrde nam proplem z ortogrfiom

to był tylko taki żart tematyczny. A w woli wyjaśnienia mam udokumętowaną DYSORTOGRAFIE (popełnianie błęduw ort.) a dyslekcja to zupełnie co innego za przykład zamienianie w wyrazach liter g-d k-t , czy problemy z interpunkcją, do tego dochodzi dysgrafia wiem bo mam cały zestaw a co do paliw to myśle że najbardziej odczuwalne efekty można uzyskac w autach o małej mocy , wydaje mi się że przy 150 km pod maska te 3m więcej tródno zauważyć.... peace!

ja przejechałem ostatni kjs (wczoraj) na bo ultimate 98 i szczerze mówiąc nie odczułem jakiejś większej różnicy:> wczesniej jezdzilem na zwyklym 98...

O/T: Kiedys sie ludzi uczylo ortografii i tej calej reszty i jakos wszyscy sie nauczyli, dzisiaj sie ma wymowki, i efekt bedzie taki ze niedlugo 3/4 spoleczenstwa bez worda nie bedzie w stanie poprawnie napisac chociaz jednego zdania. Osobiscie chyba jestem konserwatysta - przynajmniej pod tym wzgledem, tak tylko chcialem wyrazic swoje zdanie

Lapek

Jak tak OT lecą, to też coś skrobne

Dolewacie USZLACHETNIACZY do bezołowioofki?! Bo malce na głowicy od EL wyba juz nie muszą!?

nie dolewam, jeżdze juz od dwoch lat na paliwkach bez ołowiu i jeszcze nic sie nie stało....a EL mogą juz jeździć na legalu na bezołowiu, ze względu na inne gniazda zaworowe:]

ja jezdze czasem na uszlachetniaczu ... i na bezolowiowce 98
nieurzywam jak narazie wogule tych preparatów do bezolowieowej ... nic sie niedzieje .. a mam głowice.. starsza... :/ 91rok

91r - bezolowiowa 95
88r - bezolowiowa 98

Wszystko dziala bez dodatkow itp. a dostaja obie po dupie

Przepraszam za moją pomyłkę....dysortograficy popełniają określone rodzaje błędów....też jestem konserwatystą i uważam, że należy sie uczyć ortografii...
Najbardziej mnie denerwuje jak ktoś pisze np.: "DENERWÓJE"....czy tak ciężko skojarzyć sobie cudowny wierszyk, który brzmi: "UJE się nie KRESKUJE"???
I to już nie jest choroba, tylko bezmyślność i świadomość bezkarności, ze względu na posiadane zaświadczenie o dysortografii, dysleksji i dysgrafii...
Pozdrawiam

PS.wzmocniona bena daje tyle na ile pozwala fantazja kierowcy....oprócz tego max 1% przyrostu rzeczywistego w określonych warunkach

Dobrze gadasz;] Masz swiętą rację Kajtku;]

z moich testów wynika iż ultimate 98 jest gorsze niż Orlen (Vitay) 98. Na ustawionym silniku na 98 Orlen , lejąc Ultimate 98 zaczeło się stukowe..przereklamowane imho

to dodam do tematu , ze od kiedy dolewam setke , do auta oczywiście to wiecej mi pali

na samej bezołowiowej nie próbowałam bo nie wiem jaki to moze miec skutek na moim autku

Zalałem na próbę do siebie i nie odczułem różnicy w porównaniu do 98 z Neste (w kwestii stukowego - innych pomiarów nie robiłem).