XR3i - 83r instalacja gazowa...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem czy nie było i na forum lpg ale podobno wśród was są osoby którym chodzi gaz w xr3i.
Więc kupuje takie autko i jest kompletna oprócz miksera... Znalazłem mikser do tego modelu w katalogu BRC.
Mam pytanko co musi być zrobione żeby ten gaz chodził bez zarzutów...?

2 pytanko. Gaz nie był wbity w dowód - czy jak dam go do serwisu , założą mikser i sprawdzą instalacje jest szansa zalegalizowania?

jezeli wystawia ci dokumenty niezbedne do legalizacji gazu to nie bedzie problemu ale musza dac ci:
1. wyciag ze swiadectwa homologacji butli
2. wyciag ze swiadectwa homologacji instalacji (przseprowadzonej instalacji)
3. faktura za instalacje

Musisz mieć papier homolagycjny na instalacje.Jezeli masz to wszystko ok.

nic z tego kolego - bez dokumentow wspomnianych przezemnie urzednik WK nie wpisze ci instalki do dowodu
no i jeszcze paru innych pierdol jak znaczki skarbowe oplata itd itp

A co wy na to
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41711593

Jeżeli chodzi o papiery do butli gazowej to nie ma problemu.Co do firm produkujących butle to każda powinna odesłać papiery. Najlepiej zapytaj u gazownika o te firmy i przedzwoń przedstawiając sytuacje.Powinni odesłać tobie informacje odnośnnie daty produkcji butli itd. Jeżeli kupisz nowy mikser to też nie mam problemu. Jak będą tobie go zakładali to dasz im te papierki od butli no i wystawią tobie potrzebne papiery.Tak zrobił mój znajomy.Kupił granade też bez miksera.Butla była firmy STAKO.Odesłali mu papiery w ciągu 2 tygodni.

Thx za pomoc. A zamiast miksera miałem w rurze przed kolektorem pół miksera od gaźnikowego poldasa
A mam zamiar kupić takie cuś
Pisze że do XR3i 1.6 84 Multipoint Electronic Injection ale chyba spasi Zobacze jeszcze co gazownik powie

Cytat:
2005-02-22 16:31:30, mazi25 pisze:
Jeżeli chodzi o papiery do butli gazowej to nie ma problemu.Co do firm produkujących butle to każda powinna odesłać papiery. Najlepiej zapytaj u gazownika o te firmy i przedzwoń przedstawiając sytuacje.Powinni odesłać tobie informacje odnośnnie daty produkcji butli itd. Jeżeli kupisz nowy mikser to też nie mam problemu. Jak będą tobie go zakładali to dasz im te papierki od butli no i wystawią tobie potrzebne papiery.Tak zrobił mój znajomy.Kupił granade też bez miksera.Butla była firmy STAKO.Odesłali mu papiery w ciągu 2 tygodni.

jest tylko jeden warunek - ze wystawia to swiadectwo homologacji (wyciag) na instalacje a faktura bedzie obejmowala cala instalacje a nie tylko mikser
obawiam sie ze bez dobrego ukladu z gazownikiem ciezko bedzie

nie boj sie gaziku. Tez mnie straszyli ze w xr3i to gaz nie bardzo bo jak cos jebni to kaplica. I to jest prawda ale dobry gazownik zrobi ci takie zabezpieczenie na dolocie. Ja mam taki fartuch gumowy ktory w razie strzalu spada. Jedna do tej pory raz strzelil. Jak dobrze zrobia to nie ma problema. Niektorzy nawet do rst montuja i daje rade