MotoNews.pl

LADA2107-auto nie jedzie na benzynie.POMOCY!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Mam problem.Auto nie chce jechac na benzynie nie mozna go tez na benzynie uruchomic.Kolega podpowiedzial mi zeby wymienic membrany w pompce paliwa i tak zrobilem.Auto odpalalo ale bylo trzeba nacisnac pedal gazu uruchamiajac.Teraz znowu nie pali(minelo tydzien czasu).Moze niepotrzebnie ale kupilem nowa pompke paliwa i dalej jest to samo.Jak sie zdejmie przewod z pompki paliwa i pompuje sie recznie paliwo nie idzie.Co moze byc?Zgory dziekuje za kazda odpowiedz.

moze cewka??

Skoro pompa jest sprawna, a nie wychodzi z niej paliwo spróbuj poszukać usterki przed pompą. Może, masz zapchany filtr paliwa lub przewód.

ja powiem tak mnie tez nie odpala iskra byla wszystko bylo a nie odpalal wymienili cewke i odpala bezproblemu. Zas kumpel ma seicento i mu nie jezdzi na gazie i mu powiedzieli w serwisie ze to tez cewka

A pompujesz na właczonym zapłonie?
Jak masz gaz to trzeba bo inaczej zawory sie zamykają.
A pewnie powodem nieodpalania jest cofanie się benzyny do baku.

witam!
jak pompa jest sprawna i niepompuje paliwa to zapewne wina przewodu albo fitra. moze gdzies uklad bierze powietrze. sprobuj wlozyc wezyk do butelki z benzyna i sprawdzic czy zaciaga pompa, mimo ze jest nowa niemusi byc sprawna.

Magic to ze wymieniles membranki w pompie to nie znaczy, ze pompa dziala - ja zmienilem membranki i popychacz, a po tygodniu i tak musialem wymienic cala pompe. To nie majatek, wiec radze wymienic calosc - bedziesz mial gwarant, ze pompa jest OK, a poza tym posluzy Ci na dluzej niz taka regenerowana. Poza tym zmien przewody paliwa i filterek - to tez wazne. Jesli nie bedzie dzialac to bedziemy szukac dalej

Witam
Qrcze, co za pokretna logika, skoro pompa niepompuje to jest NIESPRAWNA
a tak całkiem serio, to po wymienia membran, pompka może być źle złożona to raz, dwa, to czy zaworki zwrotne sa sprawne?, a trzy nawet najlepsza pompka zamocowana do silnika bez ustawienia skoku popychacza nie będzie działać!!!, polecam przejrzeć instrukcję.
Poza tym pompka ręczna w ładzie przy pewnym położeniu wału silnika nie będzie pompowac, wtedy kiedy popychacz pompy jest maksymalnie wysuniety, więc przeba obrócic trochę silnikiem by zaczęła pompować

Szeryf, a ja gwarantuje, ze sprawna pompa moze nie pompowac.
-kiedy nie zalozymy popychacza albo jest on za krotki
-kiedy nie podlaczymy przewodu
-i kiedy brak paliwa

a cofanie sie benzyny, to wina zaworkow pompki.

Wiem, ale jak można twierdzić z całą pewnoscia że jest sprawna, mimo iż nie podaje paliwa?

Zapłon i jeszcze raz zapłon bez tego możesz sobie pompować ddo końca świata i jeden dzień dłużej. Jeżeli nie podaje paliwa to napewno nie uruchomisz proste.

U mnie paliwo się cofa do zbiornika i jak odpalam na benie załanczam ssanie lekko je cofam i pompuje ze dwa razy pedałem gazu potem lekko go przyciskam i odpalam.

Jeżeli pompa jest złożona dobrze, pompujesz na włączonym zapłonie i paliwo nie idzie. To albo pompa jest już do złomowania lub poprostu gdzieś masz spartaczone coś przed pompą jak niżej zapchany filtr to pierwsze na liście a potem wężykiem dalej sprawdzamy

Cytat:
2005-02-24 21:40:16, sheriffnt pisze:
Wiem, ale jak można twierdzić z całą pewnoscia że jest sprawna, mimo iż nie podaje paliwa?

optymista trza byc.

a wlasnie - aparat to sprawny jest???