Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-02-23 23:31:15 czytalem kiedys na forum rozmowy czesto kontrowersyjne o tym jak to najlepiej wycieraczki zapodawac, wybierac, zakladac i najczesciej powtarzalo sie jedno proste stwierdzenie - najlepsze sa wycieraczki z poloneza ![]() |
soop ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-02-24 01:37:29 Bosch lub Valeo i zapominasz o wycieraczkach przez okolo rok.
W Tesco widzialem pasujace do Espero Bosche za bodajze 45 zl - moim zdaniem b. dobra cena. Z tanszych tez cos mozna dobrac co dziala jako tako ale przez miesiac-dwa. |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 08:01:40 A ja kupiłem jakieś copy w supermarkecie za 12 złotych komplet i też zapomniałem o wycieraczkach. Mają ponad rok i wypada już je wymienić ze względu na wiek choć ani nie piscom ani nie zgzytajom a wode zbierajom elegancko,pióra nie sa zniszczone.
Ale jak ktoś lubi poszpanować to można i kupić super, extra hiper płaskie, ciche i drogie Valeo Silencio czy jak one tam się nazywają za grubo ponad 100 zeta ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 09:33:48 Sam sobie odpowiedz czy się Tobie chce wymieniać samą gumkę (to chyba kwestia tylko i wyłącznie wygodnictwa i poświęcenia chwili wolnego czasu). Jeżeli konstrukcja wycieraczki nie jest przerdzewiała, krótko mówiąc sfatygowana to czemu nie. Wszystko zależy od tego czy jestes leniuszkiem i wolisz kupic kompletne wycieraczki czy wolisz tylko założyć gumkę (bez domysłów oczywiście ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-02-24 10:49:34 Spoko gumkę mogę zmienić sam ![]() ![]() ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 12:19:00 Dobór piór do wycieraczek lub samych wycieraczek urasta do rangi nielada problemu ![]() Za 50 zeta kupisz owe gumki boscha i dajmy na to wytrzymają rok. Za te same 50 zeta stać Cie więc na kupowanie co 3 miesiące nowego zestawu z SaperMarketu, który to chyba raczej wytrzyma dłużej niż 3 miechy. |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-02-24 12:52:13
Ale może porysować szybę ![]() Ja kupuje tylko BOSCH i ją u nas po 34zeta |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-24 13:16:59 Guma wycieraczki nie rysuje szyby. Tania SaperMarketowa wycieraczka też nie rysuje szyby. Pył, drobiny piasku, uszkodzona wycieraczka (stelaż) rysuje szybę. To już od nas zależy czy od czasu do czasu przeczyścimy szmatką pióra wycieraczki, od nas zależy czy doprowadzimy do stanu gdzie pióro sie zniszczy lub wysunie ze stelaża, który porysuje szybę. Od nas zależy czy będziemy machać wycieraczkami po suchej (bo spryskiwacze są już na emeryturze) lub zamarźniętej szybie |
![]() draco_pl Fiat Marea Weekend T ... okolice Grodziska Maz. | 2005-02-24 13:45:38 Ja mam założone wycieraczki polskiej firmy MOT-GUM. Chodzą już ok. 1 roku i dalej nie ma z nimi problemu. ![]() Podobno tej firmy wycieraczki dostarczali do Daewoo na pierwszy montaż. |
dextran Wrocław | 2005-02-24 15:30:34 Kupilem w syf-markecie jakies chinskie po 9 zl komplet, smigaja juz rok i nadal jak nowe ![]() |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-02-24 16:20:11 ja mam wycieraczki bosh-a spoiler czy cos takiego, kupiłem je za ok 40 zł bo jakas promocja była, mam je z 2 lata i narzekac niemoge |
![]() Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2005-02-24 16:28:37 najlepsze sa te najtansze z marketow pokrywane grafitem |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-02-25 11:06:34 Ja wycieraczek Mot Gum używam w:
- Esperaku - Nubirze - Jeepie Wranglerze - Jeepie Grand Cheerokie ![]() Jedyne samochody do których zmuszony jestem wykorzystywać produkty takich firm jak Valeo to Pontiac Trans Sport i 300M ze względu na długość piór. W przeciwnym wypadku również chętnie zapodał bym Mot Gum' y. Naturalnie zdaję sobie sprawę z faktu, że ile osób tyle opinii, jednak u mnie właśnie produkty ww. firmy spisują się rewelacyjnie, a komplet (2 szt.) do Esperaka ze zniżkami kosztuje mnie 13 zł. ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-02-27 22:24:19 DZIĘKI ZA WSZYSKIE OPINIE
Kupiłem jednak gumki - założyłem i jak narazie jest super są bardzo mięciutkie i fajowe takie - w kolorze deep black hehehe! ![]() |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2005-06-01 17:21:18 Odgrzebuję post, bo niedawno widziałem Esperaka z płaskimi wycierakami typu Aero TWIN (jak w VW), ale produkowanymi przez Valeo z adapterem do takich zaczepów w ramionach jakie ma Espero.
Nazywa się to Silencio XTRM i mozna kupić na ALLEGRO. Może ktoś już jeździ z czymś takim i podzieli się opinią na ten temat. |