Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-01-31 10:28:39 hym, ja ostatnio też zauważyłem że czuć czasami spaliny, ale w trakcie jazdy, na postoju raczej nie, obieg zamknięty też to eliminuje, zastanawiam się czy to mój układ wydechowy czy od innych aut.... |
piotr-ek | 2003-01-31 10:45:59 Zobaczcie jak wyglądają spaliny z aut zimą, a jak latem. Zimą każde auto kopci niemiłosiernie - niskie ciśnienie atm. Może to jest główny powód. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-01-31 13:13:38 Mam takie same objawy jak MacMaciek:smrodek tylko
w czasie postoju (i nie mówię o tym pochodzącym z rury wydechowej stojącego auta przede mną). Smrodek występował przed jak i po wymianie skorodowanego układu wydechowego. Więc to chyba nie to, ale nie mam żadnego pomysłu co. Może trochę oleju na silniku ? wmq@magma-net.pl |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-01-31 13:33:30 Mam zasadnicze pytanie - w kabinie czuć zapach spalin, czy spalonego oleju ????
Generalnie i tak werdykt poprowadzi do jednego, ale nie wiem do czego sie ustosunkować. |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-01-31 14:40:11 Nigdy w życiu nie miałem problemu ze smrodem silnika w kabinie nawet gdy dmuchawa chodziła na najwyższych obrotach i stałem w korku...
ALE... ale czuć w kabinie mocno gazem tuż po odpaleniu ![]() ...nie ma to jak porządna instalacja gazowa ![]() A tak przy okazji to przypomniało mi się jak byłem małym chłopcem i razem z rodzicami jechaliśmy Syreną z Warszawy do Zakopca. Coś się spierd... że wszystkie spaliny leciały nam prosto do kabiny i każdy członek rodziny miał przekrwione oczy i swędziała go skóra ![]() [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2003-01-31 14:45:49 ] |
![]() Zabol BMW 318i Touring Łódź | 2003-01-31 15:21:56 Po poście Łukasza taka naszła mnie refleksja.
Kiedyś człowiek był twardy: mógł jechać do zakopca syreną w masce p-gaz, albo nad morze maluchem z całą rodziną, bagażem i psem, a teraz rozbija się limuzyną i wkur... się jak przestanie mu klima działać. Chyba rzeczywiście szybko przyzwyczajamy się do luksusu i jak go tracimy to już czujemy dyskomfort. Czy to jest normalne? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-01-31 16:27:32
Hehehe...raczej tak. Masz dobrze, chcesz lepiej...to normalne... ![]() |
![]() MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-01-31 23:55:36 Tak czy siak albo pali się olej na silniku albo odma jest nieszczelna i dymi do komory silnika. Przechodzenie smrodu do środka może byc spowodowane słabą oszczelka pomiędzy komorą silnika a podszybiem gdzie umieszczony jest wentylator i układ wycieraczek.. tam trzeba szukać. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-02-02 18:01:28
U mnie czuć lekko gaz tylko odpalając po tankowaniu ![]() |
MacMaciek Peugeot 407 Warszawa | 2003-02-03 09:46:32 Na początek spróbuje umyć silnik jak się trochę ociepli i sprawdzić uszczelkę. Układ wydechowy jest ok, poza tym zapach jest raczej "silnikowy" niż "spalinowy"
To na początek, ale muszę poczekać na zmianę pogody - tak to jest jak się nie ma garażu ![]() pzdr |
![]() Krawat Audi a4 cabrio Warszawa | 2003-02-03 21:11:35 Nie wiem czy zwrociles uwage na to co pisal MaciekGt - przewod od odmy. To sa te wszystkie rurki ktore sa podlaczone bezposrednio do pokrywy zaworow. Sprawdz je paluszkiem ![]() |
MacMaciek Peugeot 407 Warszawa | 2003-02-05 17:01:08 Faktycznie sprawdze i odme, ale gumę wymieniałem jakiś czas temu
Dzięki i pzdr |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-02-05 19:24:03 Sprawdż jeszcze "przelotkę" linki szybkościomierza na przegrodzie komory silnikowej z kabiną.. U mnie raz się wysuneła ze swojego miejsca stwarzając przez to widok na silnik od środka. |