Szarpanie Fiatem 126p elx podczas jazdy na 4 biegu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Potrzebuję porady fachowców. Wiecie co może być przyczyną gdy jadę na 4 biegu pomiędzy 70 a 80 km/h i zaczyna dławić samochód, szarpie nim jakby miał zgasnąć, drążek skrzyni biegów lata w przód i w tył w tym czasie, gdy spuszczam nogę z gazu na około 60km/h jest w porządku, pompa paliwowa i filtry są nowe, wężyk co idzie od filtra do pompy także jest nowy. Jedyne co mnie też dziwi to że podczas pracy na luzie idzie powietrze z paliwem w węzyku z filtra do pompy. Proszę o jakąś odpowiedź. Dzięki

No po prostu 80 to juz predkosc maksymalna ograniczona elektronicznie (zapozyczone od Mercedesa)

Sorki za zarcik

Moim zdaniem to proste

Kto jezdzi maluchem na 4 biegu 70 niszczysz kolego auto

Wpisz w google spalanie stukowe badz detonacyjne i zobaczysz co mozesz zrobic swojemu autku

pozdr

Z tego co pamięta to powietrze z paliwem szło zawsze ( tak to działa poprostu ). Ja miałem kiedyś to samo wymieniłem membranę i zaworki w pompce, wyczyściłem gażnik i pomogło

Cytat:
2005-02-26 01:31:57, thaniel pisze:
Moim zdaniem to proste Kto jezdzi maluchem na 4 biegu 70 niszczysz kolego auto Wpisz w google spalanie stukowe badz detonacyjne i zobaczysz co mozesz zrobic swojemu autku pozdr

a to według ciebie na jakim biegu w maluchu trzeba jeżdzić przy 70 km/h a z tego co pamiętam to spalanbie stukowe zależy od liczby oktanowej i komory spalania a nie od obrotów silnika