Nie dziala podswietlenie licznika i obrotomierza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
ostatnio zauwazylem ze nie dziala mi podswietlenie jw.jak zapalalem swiatla podswietlalo sie a teraz ciemno ze wiczorem nie widze ile jade.
co moglo przy tym walnac?jak to naprawic?
pozdrawiam/kaktus1

Ja obstawiam włącznik świateł
wyrobiły się już pewnie styki

wymiana przełącznika i po kłopocie

no chyba ze cos sie popsuło z regulcja natężenia podswietlenia-ztym pokrętłem koło zegarka

A czy w w siodemce nie ma przypadkiem takiego pokretla/regulatora jasnosci swiecenia tegoz podswietlenia ?? jesli jest to moze wystarczy poruszyc

Tak jak napisal Docent sprawdz to pokretlo mi kiedys ktos sciemnil w ten sposob i tez glowkowalem .A jak nie to sprawdz zarowki.Nie jest to takie drudne ja u siebie zagladalem do zegarow 2 razy i wymienialem te male zaroweczki.Podswietlenie glowne jest na troszke wiekszych zaroweczkach.Pozdrawiam

a moze by tak do bespiecznikow zerknac i do kostek za tablica rozdzielcza wyjecie licznika to piec minut (czesto zmieniałem sobie zegary na białe i inne) wyjmujesz cały licznik co juz na forum 1000 razy opisano jak potem wyjmujesz zaroweczki jedna po 2 jak sa oki idziesz dakej jak po nitce ariadny

No wlasnie, zajrzalbym do bezpiecznikow przede wszystkim! Potem sprawdz "sciemniacz"

wieksze prawdopodobienstwo ze to pokretlo potem bezpiecznik
pokretlo czasem nie laczy i kokos

Ja bym sprawdził żaróweczki,bo czasem złośliwość rzeczy martwych nie zna granic i chociaż mało prawdopodobne to możliwe,że siadły wszystkie naraz.A przy okazji malutki tuning: nowe zegary, inne podświetlenie