Uzytkownik KIA w klubie HFP - czy to jest mozliwe ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj kumpel znalazl sobie w jakims komisie KIA shuma

i tak mnie zapytal czy jako ze Hyundai i Kia to jeden koncern
czy bedzie ewentualnie mogl byc czlonkiem klubu
(jesli kupi auto rzecz jasna)

wiem ze Hyundai to Hyundai a Kia to Kia

ale jak wy uwazacie

sadze ze jako HFP Friend jak najbardziej
ale czy status Member wchodzi w gre ?

W koncu KIA to wlasnosc Hyundaia
i podobno calkiem fajne autka
wiec ?

oczywiście jak może zostać przyję ty do klubu juz wczoraj czy przed wczoraj padł pomysł aby wydzielić dla Kia'owców dział na forum co do statusów to narazie dostanie FRIENDA, a po rejestracji i tak się one pozmieniają więc będziemy mysleć później

w każdym razie zapraszamy serdecznie

Z tymi KIAjnkami to w sumie ja wyskoczyłem bo tak jak bombel pisze KIA należy do Hyundaia. Dotarłem do forum KIA i jest ono dośc wyludnione, więc może tutaj by się ktoś chciał udzielać. Tak jak speed napisał można by wydzielić jeden z działów dla posiadaczy KIA. Ważne tylko żeby był odzew.

wydaje mi sie ze HFP Friend i na takiej zasadzie mozemy miec i całe stado autek marki KIA na forum

Osobny dział, jesli uzbiera sie ich więcej, to bedzie odbry pomysl.

Powinniśmy być otwarci dla wszystkich, bez względu na to czym jeżdżą. Ważne, że chcą być z nami . Zrobienie oddzielnego działu będzie miało sens przy dużej ilości użytkowników KIA.

A jest na to szansa, nowa gama modeli KIA może przynieść większą popularność marce. Picanto, Cerato... bardzo fajne auta, choć Picanto delikatnie mnie rozczarowało jakością wnętrza...

Cytat:
Powinniśmy być otwarci dla wszystkich, bez względu na to czym jeżdżą. Ważne, że chcą być z nami

OK. zgoda. Im nas więcej tym lepiej, ale czy z jednej strony nie jest to forum i klub HYUNDAI, jako hyundai? HFP friend i to jest to....
Pozdrawiam

nie wiem czy wszyscy pamiętają ale hyundai generalnie wywodzi się od mitsubishi, bazuje na ich konstrukcjach, natomiast kia z kolei to mazda; połączenie firm to marketing, strategia rozwoju wielu firm, ale w większości zachowują one jakąś odrębność, kluby powinny ze sobą współpracować ale powinna być zaznaczona granica, w końcu to dwie różne nazwy, z resztą w ostatnich czasach wiele firm stosuje np. silniki konkurencji i nie widzę powodu by z tego tytułu łączyć kluby, zdaje się że tak było z silnikami diesla do galopera i terracana, pomagał przy nich mercedes

Była nawet mowa o umieszczeniu wzmianki o KII na stronie, jeśli będzie zainteresownie to jest taka możliwość (oczywiście jak strona zostanie zrobiona w 100%), ale to też jest kwestia do przedyskutowania!!

niedługo do Klubu zapisze się mój teściu. ma lanosa. czujnik podciśnienia ten sam co w hultaju
a tak na poważnie wydaje mi sie, że skupiamy w Klubie miłosników marki, nie koncernu. użytkownicy monitorów H czekają na sygnał.

Cytat:
2005-02-28 07:45:30, Jarek_2 pisze:
nie wiem czy wszyscy pamiętają ale hyundai generalnie wywodzi się od mitsubishi, bazuje na ich konstrukcjach, natomiast kia z kolei to mazda; połączenie firm to marketing, strategia rozwoju wielu firm, ale w większości zachowują one jakąś odrębność, kluby powinny ze sobą współpracować ale powinna być zaznaczona granica, w końcu to dwie różne nazwy, z resztą w ostatnich czasach wiele firm stosuje np. silniki konkurencji i nie widzę powodu by z tego tytułu łączyć kluby, zdaje się że tak było z silnikami diesla do galopera i terracana, pomagał przy nich mercedes

kiedys Kia to byla Mazda
ale obecnie to juz only Hyundai

nowa Kia Rio to juz Hyundai czystej wody
bo nowy Accent bedzie na tej samej plycie

roznice sprowadza sie do ksztaltu blachy i wyposazenia
i moze kilku innych drobnych roznic

docelowa grupa klientow tez jest rozna
Hyundai to marka wyzej pozycjonowana niz Kia

faktem jest ze powinnismy wypracowac wspolne stanowisko

jesli bedzie wyrazne zapotrzebowanie w wiekszej ilosci osob
to powinnismy pomyslec o kaciku dla Kia,
a jesli nie to sprawa umrze smiercia naturalna

Cytat:
2005-02-28 09:21:31, zabel pisze:
niedługo do Klubu zapisze się mój teściu. ma lanosa. czujnik podciśnienia ten sam co w hultaju a tak na poważnie wydaje mi sie, że skupiamy w Klubie miłosników marki, nie koncernu. użytkownicy monitorów H czekają na sygnał.

jestem za a nawet przeciw -zwłaszcza że moim pierwszym HYUNDAIEM był monitor ( i nie jest to rodzaj pancernika )

Cytat:
2005-03-01 15:11:48, daar pisze:
jestem za a nawet przeciw -zwłaszcza że moim pierwszym HYUNDAIEM był monitor ( i nie jest to rodzaj pancernika )

Hehe , a moim pierwszym PC też był Hyundai, 086 XT,5 Mhz, 20 Mb dysk twardy, stacja dysków 5,25" i grafika 16 kolorów. To wszystko w orginalnej obudowie Hyundaia i z monitorem Hyundaia.

ooooo a ja mam jeszcze kosci ramu simm hyu

moje zdanie jest takie

Oczywiscie jezeli to osoba jedna dwie trzy czy cztery ale lacznie klubow to juz co innego mowienie ze to jeden koncern jest troche bledne ze tak powiem Koncern a marka to dwie rozne rzeczy... dlatego sadze ze robienie klubu Hyundai & KIA jest jest troche dziwne... popatrzcie na VW oni to dopiero maja skody seaty nie wiem uczucia mam mieszane bo w koncu sami jestesmy czescia mitsubishi chyba to powinno pujsc do przeglosowania ale najpierw trzeba zobaczyc czy ktos bedzie chetny bo nie ma sensu sie rozwodzic jak to sie skonczy na 2 osobach...

a co do Rio - porazka cena jak za ten samochod i jego wyposazenie przesadzona... nie wiem jak jest teraz ale tak kiedys bylo dlatego jezdze accentem

Sprzedawac KIAe i kupowac Hultaje

póki co żadna Kijanka się nie zgłosiła do klubu

o łączeniu klubów nie ma mowy

Wg. mnie to bliżej nam do Mitsubishi niż do Kia.

a ja do firmy kupiłem ostatnio dwa modele Kijanki 2500, rocznik 2004 i jestem cholernie z nich zadowolony

a ja przepraszam ze sie podlacze pod temat, ale mam fiata, ale bylo cos na S wspominane wlasnie o czyms takim jak HFP Friend i to moim zdaniem i tak dobre rozwiazanie jesliby takie osoby byly na spoty zapraszane oficjalnie a nie przypadkowo tak jak ja...

Z tego miejsca jako ze dopiero odwiedzilem to forum po 2ch spotach chcialem pozdrowic LimaKa, Karola, Mobiasa, Maca, Hima ... ( to chyba beda wszyscy z tych co sa na forum...)