MotoNews.pl

Bmw e30 panel z check controlem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeśli nie mam to da sie to wpiąć? I czy wogóle jest sens?Co taki check pokazuje?gotowość i sprawność układów?To chyba to zbyteczne... na allegro itak juz mi poiszedł pod nosem...
pzdr

Witam pana Michała
Co do checka to sam się zastanawiałem. Widziałem dzisiaj takie 1.8 jak nasze i było w wersji podstawowej a mimo wszystko miało check'a na podsufitce. Dziwne, nie?
Z tego co pamiętam jest tam olej, płyn z chłodnicy, temperatury w układach itp. nie pamiętam co jeszcze. Też się zastanawiałem nad montażem ale nie wiadomo czy w podsufitce jest fabrycznie podciągnięta instalacja pod to. Dziwi mnie tylko, że Ty nie masz check'a w tak wypasionej wersji!

Był ale poszedł ....TU a szkoda bo kaska nie za duza... ale ja jestem pewny że tam nie bedzie wyprowadzeń na check!!zresztą moze kiedyś sprawde...ale marne szanse a nie chce mi sie bawic z kabelkami...
Co do mojej "bogatej" wersji to ona jest dlatego taka bo pierwszy własciciel dodał sobie pare rzeczy na wstepie..szkoda ze tak mało i nie ma np centrala!!!!
pzdr

check kontrol sygnalizuje:
- zbyt niski poziom oleju
- zbyt niski poziom płynu chłodniczego
- zbyt niski poziom płynu do spryskiwaczy
- przepalona żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej
- przepaloną żarówkę świateł stopu
- przepalona żarówkę świateł mijania
- przepalona żarówkę świateł przeciwmgielnych
ja takowe ustrojstwo posiadam i uważam że jest przydatne.
pozdrawiam

Hmmm stąd wniosek żę wyprowadzeń bedzie tyle że BMW napewo tego nie zrobiło bo i po co?Bo komu by sie chciało podpinać check'a ???Chyba tylko polakom....

sprawdź czy masz w misce czujnik poziomu oleju, bo pewnie czujniki poziomu płynu chłodniczego i do spryskiwaczy pewnie masz. bardzo możliwe że masz wyprowadzone te przewody do podsufitki. jeśli tego nie masz to szkoda roboty bo to nie jest aż tak dobra rzecz by dla niej taką rewolucję robić. ja na twoim miejscu sprawdziłbym, może masz tą kostkę w podsufitce. wiesz gdzie ona być powinna?
pozdrawiam

Nie mam najmniejszego pojęcia gdzie taką kostke mogli by wyprowadzic.. nawetnie wiem jaksie zabrac za podsufitke...