Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-02-28 18:05:54 Panowie (ewentualnie Panie ![]() Problem mam(y) następujący. Ponieważ tak się w moim wypadku składa, że zarówno w laptopie służbowym, jak też w osobistym, nie posiadam złącza COM (niezły curwa kyrk ![]() ![]() Jako opcje "ratunkowe" posiadam... - COM na karcie PCMCIA /wszystko prócz ceny jest fantastyczne/ - Przejściówka USB -> COM /nie zawsze się sprawdza, bywa że urządzenia pod to podpięte nie funkcjonują/ - i... no właśnie. Czy znacie może inne patenty, które mogą mnie uratować w tej sytuacji. Naturalnie, jeśli będę zmuszony po prostu zakupię PCIMCIA' ę, jednak może istnieje jakieś tańsze i zarazem (w miarę) pewne rozwiązanie? Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-02-28 18:19:44 Speeder jakie to urządzonko (COMowe)??????? |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-02-28 19:12:16
Caaaaaały zestaw Interface' ów do różnych marek autek, diagnostyki komputerków systemów ABS' u, ASR' u, itp. itd, instalek gazowych, etc. Taki mocno rozbudowany KTS. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2005-02-28 22:43:53 Jakie masz jeszcze wyjścia z laptopa !? LPT ? USB ? itd. - to coś się może znajdzie.... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-02-28 22:56:35 a może zamiast drogiej pcimci kupić używanego laptopa z Com-em? Nawet 5-letni szrot powinien dać radę tym tajemniczym urządzeniom, zwłaszcza że często działają one w DOS-ie. |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-02-28 23:20:35
Już się nad tym zastanawiałem ![]() Teoretycznie soft jest rozbudowany pod względem zajmowanej pamięci, jednak co do obliczeń powinien udźwignąć to procek P133. W obecnej Toshibie mam praktycznie wszystko prócz wspomnianego COM' a, czyli: USB, LPT, PS2, sieciówkę, PCIMCIE, firewire, etc... Beeee ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2005-02-28 23:50:32 Nie wiem czy cokolwiek pomogę, ale instalując (pod Windows XP) do kompa kilka kabli (USB) to telefonów komórkowych musiałem zainstalować sterowniki USB do tych kabli, które to powodowały, że komp widział port USB jako port COM (o numeracji od 3 powyżej... chyba do 12 lub 16). Może poszukać jakiegoś drivera na to kopyto, który to udestępni port USB jako COM??? |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-03-01 12:41:20 Jedyne pewne rozwiazanie to niestety 'pcimcia'. Emulacja USB dla COM'ow nie zawsze dziala, po za tym w winxp zeby cokolwiek emulowac jako COM1 lub 2 trzeba sie niezle nastekac a i tak software moze tego nie widziec (Szczegolnie dosowe!). Pod win98 nigdy nie probowalem przedelegowywania portow USB na COM1, nie wiem jak to tam wyglada.
W kazdym razie duzo za duzo bawienia sie - lepiej juz kupic pcime, moze na allegro jakies uzywane? |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2005-03-01 20:52:02
Są nawet nowe w cenie ok. 150 - 170 zł, co w porównaniu ze sklepowymi 400 zł. i więcej ![]() Pozdrawiam - SpeedR ![]() P.S Dzięki Wszystkim za sugestie ![]() ![]() |