MotoNews.pl

Wymiana płynów ustrojowych w Warszawie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kochani! Nie wnikam w zasadnośc decyzji a jedynie proszę o ewentualny namiar. Chcę w swoim wielorybie wymienić płych chłodzący i płyn hamulcowy ew. przeczyścić nagrzewnicę. Czy znacie jakąś profesjonalną stację (po za ASO) w Warszawie lub okolicach parającą się tego typu działalnością?
Nie chce potem mieć wycieków, rozwalonego termostatu, niedogrzania czy niesprawnych hamulcy.

Poczytaj wątek Polecane Warsztaty w dziale Porady. Jest tam tego troszkę.

Poczytaj wątek Polecane Warsztaty w dziale Porady. Jest tam tego troszkę.

na to to i ja wpadłem dlatego pytam o specjalizację w tym temacie bo tam raczej silniki, zawieszenia, blachy itd...
Od tej wymiany duzo zależy, znam baranów co zimne borygo na gorący silnik lali z tragicznym efektem a płyn hamulcowy też nalezy prawidłowo wymienić a nie po prostu zalać.
pozdrówka

Myślę, że powinieneś zapytać na prive Boogiego, on coś mieszał z olejem przed świętami, ale chyba w Piasecznie.
Jak z pewnością wiesz, musiał być to dooobry warsztat bo maszyna Boogiego jest raczej nadprzeciętnie użytkowana i wymaga starannej opieki fizjologicznej.

M20?

Sorry nie moglem sie powstrzymac.
Mnie tez czeka taka wymianana wiosne ale chyba zrobie to w ASO.

Wymiana w Aso u Miniewskiego hamulcowego to razem ok 90 plz
Chłodzącego 80 robocizna + płyn chłodzący

już wydzwoniłem

Jak jest ABS to hamulcowy lepiej zrobic w ASO.
Na tym forum juz ktos to przerabial i lepiej nie ryzykowac.
Wymiana chlodzacego to zadna filozofia, uklad sam sie odpowietrzy, wlasciwie mozna to zrobic we wlasnym zakresie.