Silnik przerywa!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie silnik przerywa a nawet dwa razy zgasł całkowicie podczas jazdy filtr paliwa wymieniony w czym tkwi problem?
524 TD Dodam że nie zawsze czasami pracuje ładnie.

... może zalałeś gównianym napędem ? ... a teraz mamy w Polsce mrozy i wytrąciła ci się parafina ...

Tankowaqłem juz 3 razy po 20 l za każdym razem gdzie indziej potem wymieniłem filtr i dalej przerywa a jak tak przerywa to z rury wylatują kłęby czarnego dymu jak pracuje równo to dymku nie widać.

Cytat:
2005-03-01 13:53:10, piotrfire pisze:
Tankowaqłem juz 3 razy po 20 l za każdym razem gdzie indziej potem wymieniłem filtr i dalej przerywa a jak tak przerywa to z rury wylatują kłęby czarnego dymu jak pracuje równo to dymku nie widać.

... a to ci się zaczęło dziać teraz podczas mrozów ? ...
bo może to pompa wtryskowa ...

raczej nie trwa to jakieś 2 tygodnie

to może być uszkodzona pompka w zbiorniku lub niedrożny zawór który ci ktoś tam po drodze wstawił albo czy to nie tobie pisałem o uszkodzonym potencjometrze w pompie wtryskowej

tak mi odkręciłem tą pokrywę nie było widać zabrudzeń zakręciłem a potencjometr to wydatek ok 2000 zł

no to jeżeli to nie to co napisałem to bez przewózki będzie ciężko zdiagnozować

Uszkodzenie potencjonometru wyjdzie na diagnostyce?
widziałem potencjometr na allegro ale ten przy pedale gazu za 260zł

wczoraj jakiś "fachowiec" od pomp BMW doradził mi żeby wlać do paliwa 3 setki mixolu bo w pompie podobno jest jakiś suwak który często się zacina. Co o tym sądzicie?

pewnie chodzi mu o potencjometr

i sprawa się wyjaśniła padł potencjometr w pompie skasowali mnie 350zł dali 3 mies. gwarancji załozyli oczywiście używany moim zdaniem tanio na allegro bez roboty za samą część facet chce 700zł nowy 2000tys myślę że mi się udało.