Slabiutkie nr. silnika...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bardzo kiepsko widac nr. silnika gdzie sie z tym udac i ile to moze kosztowac czy to konieczne bo ponoc silnik to teraz jest traktowany jako czesc jak kazda inna????

W stacji diagnostycznej powinienes sie dowiedziec co i jak. Nie wiem od czego to zalezy, ale slyszalem opinie ze nabijaja nowe numery - co zapewne kosztuje + wymiana dowodu rejestracyjnego. Nie wiem w jaki sposob w moim Essim sie udalo i jak go ktos rejestrowal to wbili mi w dowodzie silnik "BEZ NUMERU" i klopot mam z glowy - Nie mam jednak pojecia dlaczego tak jest i od czego zależy. Pozdrawiam.

Ja kupiłem mojego esiego z wpisem do dowodu "Numer nieczytelny". Pojechałem do odpowiedniego mi urzędu komunikacji chcąc zarejestrować samochodzik na siebie i nagle okazało się iż ten dowód co mam jest nie ważny!! Szok!! Pytam Dlaczego?
Nie ma wpisu "Numer nieczytelny". Jest natomiast "Bez numeru".
Musi pan jechać do rzeczoznawcy i on musi stwierdzić co to za silnik i czy odpowiada mojemu esiemu. Pojechałem, posprawdzał po numerze VIN itd. oczywiście wizyta kosztowała wypisał papierek i do Urzędu. Tam wpisali mi w dowodzik "Bez Numeru" i Jest OK!

ja tez mam w dowodziku adnotacje 'BEZ NUMERU' normalnie tylko przekladac mocniejszy motor

wita, miałem podobny problem przy rejestracji, jakoże moje autko było sprowadzone przy pierwszym przeglądzie diagnosta musiał odczytać nr silnika, które potrzebne są do ksiązki pojazdu. Smarował nr jakimś mocnym środkiem, FOSOL kilka razy co pólgodziny. środek jest tak mocny że po kilku-kilkunastu smarowaniach napewno wyżre rdze/brud i odczytasz nr. U mnie zeszło około 4 godzin.
pozdro

i mnie to samo spotkało, auto sprowadzone numer skorodowany.
Więc rzeczoznawca i nadanie nowego numeru albo jak kupiłeś go żeby trochę Ci posłużył to trzeba "posmarować" diagnosta spisze numer silnika z VIN-u (korozja postępuje więc za rok lub dwa jak auto będzie sprzedawane to numer będzie już całkowicie nie do odczytania, ale to już inna historia)