Półksiężyc przy pedale sprzęgła RS2000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie. Czy ktoś z klubowiczów orientuje się ile ta częśc kosztuje i ewentualnie ile może kosztować wymiana albo czy sporo roboty jest żeby to zrobic samemu?? Dziś po powrocie od lakiernika praktycznie pod domem strzeliła mi ta częśc
Czy ktoś może wymieniał to sam??

mówisz o tym białym plastyku?

u mnie jest to czarny plastik. Takie półkole w które wchodzi linka sprzęgła..

być może różni się kolorem. w każdym razie u mnie pękło jakieś ustrojstwo (pedał wtedy nie odbija, wpadł w podłogę) to koszt części i wymiany nie przekroczył 200 zł (robiłem w ursyn carze)

napinacz w podróbce kosztuje około 20zł

Cytat:
2005-03-02 14:15:45, Krynio pisze:
być może różni się kolorem. w każdym razie u mnie pękło jakieś ustrojstwo (pedał wtedy nie odbija, wpadł w podłogę) to koszt części i wymiany nie przekroczył 200 zł (robiłem w ursyn carze)

ooo to miłe zaskoczenie zwłaszcza że podobno troszkę z tym roboty..może uda mi się tam jakoś zaciągnąć samochód

Cytat:
2005-03-02 14:15:45, Krynio pisze:

200zł
chyba nie mówimy o tym samym elemencie

raczej na pewno niewiele jest tam elementów.
wrzuć dwójkę (przy wyłączonym silniku skrzynia ci na to pozwoli i jedź.) ja tak dojechałem z kabat a Ty masz chyba bliżej

a co do wymiany to to jest prze.....e

ceny wymiany w zależności od warsztatu to 50 pln (ABS) i 135 pln (Ursyn Car). Cholerka ...sporo, a sama częśc to koszt niecałe 50 pln

lapiej wymien sam zaoszczedzisz pare zloty
troszke sie pomeczysz ale dasz rade
mi sie udalo wymienilem sam

Z tego co wiem to samemu mozna to zrobic, A co alowales i za ile poka fotki jak mozesz

dokładnie jak mówi cezarrs, jak nie masz dwóch lewych rąk to sobie poradzisz
a npinacz śmiało możesz założyć np FEBI - koszt dokładnie 20zł a jakść porównywalna z fordowskim

ja za czesc dalem 25 zeta byla troszke inna i musialem troszke podpilowac koncowke linki co sie zaczepia o polksiezyc ale jest ok.
w sklepie koles mi mowil ze one sie roznia kolorami ja wczesniej mialem zielony a zalozylem czarnyi i troszke sie roznily(zaczepami do linki)

Samoregulatory luzu linki są dwóch rodzajów oba dostepne w ASO od ręki kosztujajakieś grosze. Jakby co ja mam jeden zawsze w aucie Wymiana dośc upierdliwa na mrozie bym tego nie próbował nawet.

Cytat:
2005-03-02 18:12:35, Azrael pisze:
Samoregulatory luzu linki są dwóch rodzajów oba dostepne w ASO od ręki kosztujajakieś grosze. Jakby co ja mam jeden zawsze w aucie Wymiana dośc upierdliwa na mrozie bym tego nie próbował nawet.

a masz jakiś lokalik na to?? Jutro przymierzam się do wymianki ale najprawdopodobniej skończy się na tym że po prostu pojadę do jakiegoś warsztatu z tym :|. I znów kasa uleci........

Cytat:
a masz jakiś lokalik na to?? Jutro przymierzam się do wymianki ale najprawdopodobniej skończy się na tym że po prostu pojadę do jakiegoś warsztatu z tym :|. I znów kasa uleci........

U mnie w garażu za ciasno i za zimno - sorki nie potrafię pomóc za bardzo

Cytat:
2005-03-03 21:23:02, Artur_ST pisze:

.... Artur ..... daawaj pod chmurką ....... to nie jest aż taak skąplikowana operacja ....... ......

z której strony się do tego zabrać?? od strony pedałów?? Czy coś tam trzeba odkręcić?? Tam jest jakaś zapadka podejrzewam że na jakimś trzpieniu, ale u mnie ona też wyleciała. Podejrzewam, że trzpienia też pewnie nie będzie :|

Dokładnie wymiana nie jest taka straszna tylko trochę gimnastyki cię czeka!!!
A w przypadku wymiany radziłbym wymienić również tulejki i sprężynkę napinającą (ja tego nie zrobiłem i będę musiał jeszcze raz się pogimnastykować).
Ale poszukałbym jakiegoś ciepłego miejsca bo paluszki zmarzną