MotoNews.pl

BMW 1.8 FILTR STOŻKOWY JAK ZAMONTOWAĆ????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mógłby mi ktoś pomóc potrzebuje opisu sposobu montażu filtra stożkowego w moim BMW 1.8. Zamontowałem ten filtr ale coś nie działało.Prosze o pomoc i krotki opis sposobu montażu tego filtra.

Cytat:
2005-03-02 19:32:17, KmL22 pisze:
Zamontowałem ten filtr ale coś nie działało.

a co miało działać???? nie wiem czy to dobry pomysł, spierd..isz sobie tylko dolny zakres obrotów a w górnym zakresie niewiele się poprawi.ale to twoja sprawa.
demontujesz puszkę z oryginalnym filtrem,podłanczasz do przepływomierza rurę(najlepiej jakby była w komplecie ze stożkiem),na drugim jej końcu montujesz stożek(najlepiej w takim miejscu aby najlepiej łapał powietrze).jeszcze jedno, aby był jakikolwiek efekt to stożek musisz tak oddzielić od silnika aby nie łapał ciepłego powietrza z jego komory(najlepiej jakąś blachą oklejoną izolatorem cieplnym) ja osobiście bym się w to nie bawił,ale jest to tylko moje skromne zdanie

a czy kolega zakupił do filtra olejek który to by zanieczyszczenia wyłapywał bo cylindry długo nie pochodzą z piaskiem

Koleś od którego prawie kupiłem E30 1.8 88' miał zamontowany stożek i sam powiedział że chyba wróci do normalnego bo faktycznie dół miał gorszy. I jeszcze zapłon mu się rozregulował. Stożek to tylko jedna z wielu składowych, które potrzeba do tego by poprawić osiągi. pzdr

po co przerabiać cos czego nietrzeba przerabiać ja bym sie w to na twoim miejscu niebawił

jedyne co ma sens to wkład sportowy montowany w miejsce orginalnego filtra powietrza