Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-03-02 23:43:24 Skąd wiesz że działa ci wyłącznik drzwiowy? Napisz jak to sprawdziłeś.
A działa ci bimbaj gdy włączysz zapłon bez zapiętych pasów? |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-03 08:34:33
U Ciebie na 100% jest coś z wyłącznikiem. Prawdopodobnie przez cały czas gdzieś masuje kabelek od brzęczka. Przyznam się, że u mnie też od jakiegoś czasu raz działa sygnalizacja pozostawionych świateł, a raz nie, ale sygnalizacja paców jest OK (więc pstryczek do wymiany, pewnie kupię 4szt.). I na dodatek wczoraj coś się stało z syreną alarmową - coś strasznie cicho wyje. Pewnie w sobotę zajmę się wszystkim. Oj ta elektryka. ![]() |
Anonymous Niezarejestrowany | 2005-03-03 12:07:32
To ja, ale co mi się pitoli przeglądarka, niby jestem zalogowany ![]() ![]() ![]() PZDR Jenes |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-03-03 12:12:57
Jenes, może zaloguj się ponownie? Wysłałem Ci info na priva o tym brzęczku. |
AsterixGal ESPERO było :( Mazda 626 jest | 2005-03-03 12:51:35
Witam Ja dość często zostawiam samochód z włączonymi pozycyjnymi i jednocześnie uzbrajam alarm, ale ten bimbajec w środku po zamknięciu drzwi milknie. Myślę więc, że przyczyną takiego zachowania jest usterka a nie źle zaprojektowana instalacja wzbudzająca bimbajca. Owszem, jak są włączone pozycyjne/mijania /drogowe i jest zgaszony silnik w momencie otwarcia drzwi kierowcy załącza się bimbajec. |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-03-03 13:24:16
Wielkie dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Co do logowania to pokazało że jestem zalogowany a i tak zachował się jakbym nie był, czasem jak chce otworzyć temat to mam jakieś dziwne komunikaty typu "Zapytanie do bazy nie powiodło się" czy coś podobnego, jak bede miał nastrój to może się nad tym zastanowie głębiej.
Właśnie coś takiego chce mieć ![]() ![]() ![]() |
marko94 Radom | 2005-03-03 18:42:15
No tak, o tym nie pomyślałem (dwa kabelki). Ale skoro przy owarciu drzwi zapala się lamka to sam włacznik jest oki. Pozostaje więc ten drugi kabel. Jak będę miał chwilę luzu to spróbuję poszukać przyczyn trzymając się tego śladu. Pozdrawiam. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-03-03 18:53:52 marko..nie do konca zrozumiales..to wlasnie wylacznik jest przyczyna on dziala w taki sposob: masz obudowe przyciku przykrecona do karoserii i dajaca mase oraz sam guzik do ktorego podpiete sa dwa kabelki..na guziku jest piescien metalowy polaczony z tymi kablami w momencie kiedy otwierasz drzwi i guzik przestajebyc wcisniety pierscien dotyka obudowy i nastepuje polaczenie..ten pierscien czesto jest zasniedzialy albo skorodowany i np na czesci swojego obwodu ktora odpowiada za kontakt z jednym kabelkiem to dziala a na drugim juz nie..mozesz to albo wyczyscic albo wymienic ale gwarantuje ci ze to jest wlasnie powod tych niedomagan |
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-03-04 11:42:28
Ale tandeta, w książce Morawskiego na schemacie nie ma nic o 2 kablu od tego włącznika, dlatego dziwiłem się skąd ten bimbaj ma wiedzieć o drzwiach, teraz popatrzyłem na k. serwisową ![]() ![]() |