Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() LimaK Corolla E9 Warszawa | 2005-03-02 22:40:39 szukałeś na allegro? proponuje jeszcze empici, widzialem tam ksiazke o accencie i o poniaczach ![]() |
![]() MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-03-02 22:44:38 Na allegro jest instrukcja do Accenta, ale wydana w 99 roku, więc do innego modelu...
Instr. Accent Allegro No ale w sumie zamiast instrukcji może lepiej poszukać książki w stylu "Obsługa, eksploatacja, naprawy" ![]() |
![]() MacTB HF MEMBER S60 i CBR600 Warszawa | 2005-03-02 23:01:59 Tak, tak, pisałem, że jest do innego modelu. Podałem link tylko tak informacyjnie ![]() |
![]() Artorius Gliwice | 2005-03-02 23:14:11 Czyli pozostaje metoda prób i błędów ![]() ![]() ![]() |
![]() pawson HF MEMBER Hyundai Accent 1,3 1 ... warszawa | 2005-03-03 12:31:27 heja
wlasnie, tak jak pisali Koledzy zalezy na jaki rynek bylo autko [ znaczy gdzie zakupiony oryginalnie ]. moj "gls" znaczy : alu14"/klima ręczna/elektr.szyb,lusterek/ogrzewane lusterka/oswietlenie czego sie tylko da/wspomaganie/zderzaki i klamki w kolorze/halogeny przod/ABS/fotel 3D regulacje/kolumna kier.reg/klapa i zbiornik otwierane z fotela/centalny.zam/atermiczne szyby/3 św.stop pozdro. pawson |
![]() Agag35 HF MEMBER Hyundai Accent Kraków | 2005-03-03 12:31:31 Ja musze poszuakć czy dostałam jakąś książkę ale sobie nie przypominam i też na zasadzie metody prób i błędów hahah..raz wlałam płyn do szyb do zbiornika na płyn chłodzący ![]() ![]() |
reggie HF MEMBER Accent Pruszków | 2005-03-04 09:24:17 Wg moich informacji jet tak:
LS - to Low Standard GLS - G- to gaźnik - a LS to już wiesz. ![]() |
![]() dewiant23 HF MEMBER nissan primera Pruszków | 2005-03-04 09:37:48 hmm G to raczej nie gaźnik, bo ja mam GS i pełny wtrysk, to co mi powiedzieli kiedy o to pytałem : GLS jest to najbogatsza wersja wyposażenia ale zależna od rynku, na który została wypuszczona no i oczywiście od roku produkcji, a LS to wersja podstawowa. Mój GS to podobno najbogatsza wersja dla 3-D, ale też widziałem w niej różnice, niestety na swoją niekorzyść. |
reggie HF MEMBER Accent Pruszków | 2005-03-04 09:59:02 dewiant- nie pękaj - przecież głupoty dla żartu napisałem... sasasa ![]() |
![]() dewiant23 HF MEMBER nissan primera Pruszków | 2005-03-04 10:10:53 Hehe faktycznie może nie zrozumiałem żartu ![]() |
BOR Accent X3 5d Rzeszów | 2005-03-06 16:36:57 Z tego co piszę na moim prospekcie (z roku 96') zabranym z salonu to GLS w wersji Polskiej różni się od LS:
1. obrotomierzem 2. zegarkiem 3. regulator czasowy wycieraczek 4. podparcie lędźwiowe w fotelu kierowcy 5. centralny zamek 6. dzielone oparcie 7. radiootwarzacz STEREO (uwaga! STEREO. repekt proszę ![]() ![]() Z moich wiedzy wynika też, że 1.3 różni się od 1.5: - pełną konsolą - zegarkiem - tylną wycieraczką i spryskiwaczem (yankesi i kangury) Jeżeli masz inną wersję to: 1) przyjechała od krzyżaków lub innych kukusiów 2) salon sciągnął na specjalne bardzo specjalne zamówienie i kosztował $$$ 3) poprzedni właściciel lubił być dyskryminowanym posiadaczem hultaja i doposażył go w różności. Jest o tyle fajnie, że różnica pomiędzy polskim golasem (czyli moim GLS) a helmuta jest to, że brakuje elementów "wypasu" ![]() ![]() Z innym stuffem ![]() A prey dlatego, że np. wersja z obrotomierzem i bez różni się kablami do liczników. są dwie różne wersje krótkiej wiązki i trzeba ją nieco zmodyfikować (dodać dwa kable ok.1 metra razem i przepinować ![]() Widocznie skośnookie wpadli na genialny pomyśł i powiedzieli tak: 1) oszczędzimy kabla na pół metra na każdym aucie - będzie po misce ryżu na każdego z przewrotowców bo głód albo 2) żeby czasem nie montowali obrotomierza do tych wersji to zrobimy ich w jajo ![]() albo... albo.... nie wiem kuźwa! ![]() Przy czym jeżeli wydrzemy ten kawałek wiązki od tego z obrotomierzem, to nie trzeba niczego przerabiać.... W związku z tym postem wiecie jakie mam plany na lato ![]() Nara BOR the maniac ![]() |
![]() Kolargol HF MEMBER Hyundai Pony 1,3 GLS wiadoma rzecz Stolyca | 2005-03-06 18:24:35 Chyba ciezko Ci bedzie dojsc do jednego konkretnego znaczenia. U mnie na osiedlu pojawil sie ostatnio 2gi Pony GLS dosłownie identyczny z zewnatrz (ten sam odcien lakieru, te same kolpaki, ta sama tapicerka i wnetrze) oprocz 2 drobiazgow: tamten ma elektryczne szyby z przodu i z tylu i obrotomierz, a moj nie. I wydaje mi sie ze tu roznica nie wynika z przeznaczenia na rozne rynki ale z wieku. Moj na oko wyglada na 1-2 lata starszy. |
![]() remulus HF MEMBER Hyundai Accent Kraków/Tarnów | 2005-03-06 18:49:22 Witam
Mój accent 1.3 GLS z `97 (przywieziony od krzyżaków) 1. obrotomierz (jest) 2. zegarek (jest) 3. regulator czasowy wycieraczek (jest) 4. podparcie lędźwiowe w fotelu kierowcy (jest) 5. centralny zamek (brak) 6. dzielone oparcie (jest) 7. radiootwarzacz STEREO (jest) 8. elektryczne szyby z przodu (są) 9 wspomaganie (jest) 10 poduszki z przodu dla kierowcy i pasażera (są) 11 ABS (jest) 12 klima (brak) Kiedyś też szukałem co znaczy GLS i po informacjach z forum i internetu, żyję w przekonaniu że GLS to najbogatsza wersja wyposażeniowa ale zależna od kraju na który jest przeznaczony, roku produkcji i od tego co dealer dodał od siebie. Poza tym dostałem przy zakupie autka instrukcję po niemiecku i i jedyna rzecz której nie mam, a która tam jest opisana to kilma (z tym że pisze że jest ona opcjonalna). Więc mimo iż pisze mi na autku GLS to mogło chyba być z klimą gdyby tak chciał pierwszy właściciel. |