Tuleja lewego wahacza w 110.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko jak się wymienia tuleje wahacza w 110?? Może ktoś wie ile takie cudo kosztuję?? Będę wdzięczny za każdą sugestie i podpowiedz, również w materii, na co mam zwracać uwagę kupując tuleje.

jeszcze nie wymieniałem,pomimo 165000KM.w samarze sawias jest podobny,to może koledzy coś podpowiedzą

No właśnie, też liczyłem na samarowców a ty nici…………

Witam
Może Docent Ci coś poradzi, bo ostatnio właśnie chyba ten element wymieniał

jesli chodzi o te gumowo-stalowe tulejki to sie najpierw wybija stara, a nastepnie mocno nawilzona (wg ksiazki woda z mydlem) lub jak mi poradzil szeryf smarem grafitowym nowa tuleje trzeba wcisnac w miejsce starej, z tym ze ja po takiej operacji (nomen omen udanej) powaznie sie zastanowie zanim znow sie za to wezme, jesli nowy wahacz jest juz z ta tulejka to chyba bym wolal dac 50zl (o ile sie nie myle) za nowy wachacz niz wymieniac ta tuleje, wiadomo ze taniej, ale ile mnie to zdrowia i sil kosztowalo zanim nowa tulejka wlazla w miejsce starej, esh
Wyobraz sobie ze otwor ma srednicy bodajze 32mm, a tuleja 35 w srodku, a po bokach sa jakby to nazwac takie pogrubienia majace przeszlo 40mm srednicy, i to cudo trzeba wcisnac (ja robilem w imadle stosujac deseczki) w ten maly otwor.
Mimo wszystko zycze powodzenia i duzo samozaparcia ...

Pozdrowki

Dzięki za odp. Czekałem na tak wiadomość wymienić cały wahacz, znacie jakiegoś producenta sportowych elementów zawieszenia do Lad, bo zanim powiem ile potrzebuje to musze gdzieś o tym przeczytać.
A może można spasować od innej marki??

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2005-03-04 20:57:54 ]