AWARIA!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć chłopaki!!
mam problem z esperakiem już mówie o co chodzi.
Przy przyspieszaniu delikatnie mi przerywa coś w stylu jakby brakowało paliwa, nawet jak mu tak zdrowo dam popalić nie ma zmian. Nie bardzo wiem co to może być a nie chce odrazu pędzić do mechanika, aha dodam jeszcse że to sie zdarza nie zawsze ale czesto, wiem że są tutaj fachowcy ponieważ często odzwiedzam strone, aha to jest silnik 1.5. Pozdrawiam i z góry dziękuję narka!!

ja bym stawial na zapłon. Prawdopodobnie padły przwody, może świece, może kopułka aparatu zapłonowego, a może palec rozdzielacza....a może jeszcze cewka zapłonowa...lub też cewka aparatu zapłonowego.....

Na bank coś z tego ....lub siada Ci pompa paliwowa

dziękuje za pierwszą rade prosze o jeszcze.

Masz gaz.. ?

Jak tak to moze Ci sie filterek zabrodzil. Koszt to jakies 5 PLN plus wymiana ( wlasnorecznie ) bo w ASO chca 50 pln

No cóż, miałem podobne objawy, diagnoza podobna do Tomka M., tzn. wymieniałem kable WN, ale ponadto filtr paliwa, a więc nie wiem co właściwie z tych dwóch rzeczy pomogło.

No, co do awarii to i ja mam problem od dzisiaj, przy jeździe na gazie do 4 tys. obr. nie ma problemu, przy 4tys.obr. następuje coś w stylu odcięcia zapłonu, później skacze do 4,5tys.obr. Na wolnych obrotach pracuje równo, i co to może być, jutro zatankuje samochód do pełna wleję chyba jakiś szuwaX do czyszczenia wtryskiwaczy i zobaczę... Co do pomocy to czekam na teoretyczną, ale i tak chyba podjadę do pana Sławka

Diacon.. Ty soprawdz czy masz cokolwiek w butli..

Ja dzisiaj ojca samochodem tez tak mialem... no i niestety musialem zasowac przez pol wawki na benzynie bo rodzice mnie w $$ nie wyposazyli

Maluśko informacyi od Pana Anonymusa!!-ani nie wiemy kiedy wymieniał świce,kabliska czy filter benzynowy?? nie przyznoł się jeszcze czy tylko benzynka czy też gaz....cosik tajemniczy niezmiernie!...A bez tego ciężko mu pomóc, prawda?

Oprocz powodow wymienionych przez kolegow, u mnie kiedys przetrarty i stykajacy sie z silnikiem przewod od sondy lambda byl powodem takiego szarpania....