MotoNews.pl
1 Nie działa kontrolka rezerwy (85651/27)

Nie działa kontrolka rezerwy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, zepsuła mi się kontrolka rezerwy. Wskaźnik pokazuje prawie zero a ona nadal się nie świeci. Co trzeba sprawdzić prócz żaróweczki?

Cytat:
2005-03-04 16:01:47, hepos pisze:
Witam, zepsuła mi się kontrolka rezerwy. Wskaźnik pokazuje prawie zero a ona nadal się nie świeci. Co trzeba sprawdzić prócz żaróweczki?

Pewnie urwał sie kabelek przy zbiorniku.

Cytat:
2005-03-04 16:04:04, korek pisze:
Pewnie urwał sie kabelek przy zbiorniku.

Od masy dodam albo poprostu zaśniedział

A może masz pełny bak i nie kontrolka ale wskaźnik poziomu ci nie działa?
Teoretycznie objawy byłyby takie same

Wow! dzięki, sprawdze

Mi też przestałą działać rezerwa - no bo ile można świecic non stop???

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja bym sie na twoim miejscu cieszył, mnie to sie pali non stop, wiesz jak to potrafi człowieka wk..rwić.

Cytat:
2005-03-04 17:20:01, Mebig pisze:
Ja bym sie na twoim miejscu cieszył, mnie to sie pali non stop, wiesz jak to potrafi człowieka wk..rwić.

Oj - potrafi

ku..ie oczko

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2007-02-26 14:59:56 ]

Można też wyjąć żaróweczkę od rezerwy - wtedy w ogóle nie razi i nie przeszkadza

ano razi bo informuje ze było miło ale sie (paliwko) skonczyło a mój złpaczek lubi sobie wypić

e tam moja pokazuje w zaleznosci od polozenia poldozera... choc zwykle swieci rezerwa nawet jak ja zaleje na rownym podlozu... ale spoko - jeszcze nie zatarlem pompy

Cytat:

eee - kiera mi zasłania.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

a mnie sie cos pokrecilo i od momentu wymiany zbiornika (niewazne jak podlaczylem kabelki) wskaznik waha sie kolo 4/4 rezerwa sie nie pali bo nie ma co sie palic na wszelki wypadek woze w bagazniku rezerwe 5l uzupelniam paliwem z 20l kanistra paliwa sprzed '98 (znalazlem w garazu przy robieniu porzadkow ).. czasem sie na nim pojezdzi... dobrze sie sprawuje jak na ten wiek ... wyglad odpowiedni... zapach odpowiedni

Istnieje taka mozliwosc zeby kontrolka sie nie swiecila??

j.w. zarowki brak... mrygania brak

Cytat:

dlatgo rob tak jaka ja cyzli tankuj zawsze do pelna

Tankuję zawsze do pełna, ale ten diesel jakiś dziwny jest. Tankowałem 3 razy do pełna (46l). Za pierwszym razem zrobiłem 468 km. Za drugim razem 610. A teraz mam przejechane dopiero 312 i na wskaźniku już poniżej 1/4 czyli jakies 5 litrów w baku. I kto tu poloneza zrozumie?

Cytat:
2005-03-04 23:10:07, OLO pisze:
eee - kiera mi zasłania.

ale na zakrętach widać jak się człowiek przechyla