Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-03-04 23:03:37 Panowie, wiec zakupilem do asterixa pajaczka czyli usztywnienie kregoslupa moralnego. Ale jak najbezpieczniej zamontowac to diabelstwo, bo sie naczytalem o pekajacych szybach przednich, o pekajacych kielichach itp. Ze na opuszczonym aucie, ze na podniesionym... Kto mi moze poradzic, kto ma jakies organoleptyczne doswiadczenia? |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-03-05 09:38:35 To ze szyby pekaja to czytalem akurat na mitsuclub ![]() No pasowac, pasowac.. ale to jest rozporka ze sruba rzymska... ![]() |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-03-05 09:59:44 szyby pekaja i beda pekac!!!!dopuki nie zrobia drog w polsce!!!szyba wklejana jest usztywnieniem konstrukcij samonosnej pojazdu hihihih a rospurka morze tylko pomuc a nie zaszkodzic wiec zakladaj i troszke rozkrec srubke aby sie lekko naciagnela i bedzie trzymac!!Ja mailem 20letnia asie na 195/50R15 i bez rozporki to mi się kola rozlazily hihih |
![]() GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2005-03-05 10:29:44 Pamiętaj o montażu rozpórki również na dole.
Znajomy musiał podniesć samochód do góry.Miał rozpórkę bez regulacji. |
![]() netghost Opel Astra /SOLD/ MB ... Toruń | 2005-03-05 10:33:35 Dlaczego na dole, na poczatku chcialem wstawic tylko gorna przednia, reszte montowac przy okazji zawieszenia. Czy sama gorna moze cos spsuc albo nic nie dac? |
![]() GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2005-03-05 10:38:44 Sa dwie szkoły i obie mówią żeby motować usztywnienie na górze oraz na dole.
Coś takiego mam zamiar zrobić wkrótce. Z górną problemu niema....zastanawiam się jak jest rozwiązane wzmocnienie dolne? |
![]() wojto737 Frontera Warszawa | 2005-03-05 12:23:47 Moj brat montowal rozporki w vw golfie.I przod i tyl.Sama gora.Bez regulacji tj.sroby rzymskiej.Montowal na stojacym samochodzie(bez zadnego podnoszenia fury) i wszystko bylo oki.Nie pekaly mu szyby ani nic z tych zeczy.Z tego co mowil to po zalozeniu rozpurek samochod zrobil sie bardziej sztywny ale ile w tym prawdy to nie wiem bo nie jezdzilem tym samochodem. |
![]() michał16v Rekord E 16V Chełm | 2005-03-05 17:38:43 a czy ktoś z szanownych użytkowników astry-vectry(zawieszenie przednie w 100%identyczne) zaglądał pod spód auta ![]() a tam zauważył fabryczną rozpurkę w postaci ramy pomocniczej do której jest przykręcony wachacz |
![]() tommi32 astra GSI krakow | 2005-03-06 11:35:25 Ja mam rozpórke OMP, bez regulacji, żeby ja założyć najlepiej podnieść auto, ale da sie bez podnoszenia, tylko trzeba sie troche pogimnastykować ![]() Ale jak masz ze śrubą to nie mam problemu tak mi sie wydaje, i nic mi nie pęka ![]() |