Klocki & tarcze :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przyszła pora na wymianę
Klocków i tarcz patrząc na allegro jest wiele, rozpiętość cenowa i markowa wielka.
1. Co wybrać ? Jaka markę? Motocrafty troszke za drogie
2. Ile kosztuje taka wymiana klocków? Wymiana tarcz?
Pytam, gdyz mam znajomych z warsztatem "prywatnym" i chciałbym z nimi sobie ustalic jakąś dobrą cenę , a nie znam cen tej usługi

sam sobie zrób, bo nie ma tu nic skomplikowanego. Zreszta opis jest w poradach. Ale jak nie chcesz to za flaszkę powinni zrobić. Bo żadnej filozofii tam nie ma, a podstawowym narzędziem jest młotek....

Cytat:
2005-03-05 19:36:05, Kielek pisze:
sam sobie zrób, bo nie ma tu nic skomplikowanego. Zreszta opis jest w poradach. Ale jak nie chcesz to za flaszkę powinni zrobić. Bo żadnej filozofii tam nie ma, a podstawowym narzędziem jest młotek....

hehe młotek ja bym powiedział dobre klucze i kawałek miejsca i sam sobie poradzisz,wczoraj i dzis sobie wymieniałem (na polisch gowno)

No tak, ale czy dysponując tylko lewarkiem, bez kanału - czy jest to wykonalne bez wykonywania dziwnyh figur ?

Cytat:
2005-03-05 19:24:38, Paranoja pisze:
Motocrafty troszke za drogie

A ile Ci zaspiewali za Motorcrafty? Jak poltora roku temu zmienialem komplet (klocki i tarcze) to np. Lucasy kosztowaly "az" o 30 zl taniej za komplet niz Motorcraft.

Zobacz na stronie www.abscar.com.pl - tarcze po 130 zl, a klocki za 105 zl. Oryginaly

Z wymiana poradzi sobie kazdy, kto ma minimum zadaszenia (kocham zimie w miescie ) i troche narzedzi.

pzdr

jak na mnie przyjdzie pora to idzie kombinacja brembo&ferodo wiadomo cena bedzioe troszkę większa ale skuteczność się zwiększy a dobry hamulec to podstawa

Wczoraj wymieniałem tył, szczęki ferodo w norauto kosztował mnie 129zł. Cała operacja zajeła mi niecałe 1h na koło - pierwszy raz w zyciu zmieniałem szczęki Sprawują się idealnie, essi zatrzymuje się rewelacyjnie!

Cytat:
2005-03-07 14:44:55, emes-nju pisze:
A ile Ci zaspiewali za Motorcrafty?

Delphi - 210zł
Motorcraft - 330zł

oczywiscie komplety

Cytat:
2005-03-07 15:27:07, Paranoja pisze:
Delphi - 210zł Motorcraft - 330zł oczywiscie komplety

Delphi jest na tyle znanym producentem, ze chyba mozna mu zaufac. Chociaz nigdy nie zetknalem sie z ich hamulcami

pzdr

Ja zapodałem tarcze JURID klocki MOTORCRAFT
Ale nastepnym razem będzie Tarcze BREMBO i klocki FERRODO

Delphi jest właścicielem Lockheed'a - czyli tarcze Delphi to Lockheed - oferowałem komplet za 150zł, ale już sprzedałem (klocki Delphi-Lockheed były za 85zł)