Accent X3 i klamoty czyli poradnik dla maniaka :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z tego co piszę na moim prospekcie (z roku 96') zabranym z salonu to GLS w wersji Polskiej różni się od LS:
1. obrotomierzem
2. zegarkiem
3. regulator czasowy wycieraczek
4. podparcie lędźwiowe w fotelu kierowcy
5. centralny zamek
6. dzielone oparcie
7. radiootwarzacz STEREO (uwaga! STEREO. repekt proszę :lol

Z moich wiedzy wynika też, że 1.3 różni się od 1.5:
- pełną konsolą
- zegarkiem
- tylną wycieraczką i spryskiwaczem (yankesi i kangury)

Jeżeli masz inną wersję to:
1) przyjechała od krzyżaków lub innych kukusiów
2) salon sciągnął na specjalne bardzo specjalne zamówienie i kosztował $$$
3) poprzedni właściciel lubił być dyskryminowanym posiadaczem hultaja i doposażył go w różności.

Jest o tyle fajnie, że różnica pomiędzy polskim golasem (czyli moim GLS) a helmuta jest to, że brakuje elementów "wypasu"
. Przy czym po moich długich analizach webtecha i rozebraniu auta na kawałki zauważyłem, że doposaża się go na zasadzie plug&prey to znaczy mam zegarek - podpinam go i działa!
Z innym stuffem jest tak samo (elektryka szyb, linka do bagażnika itd.).
A prey dlatego, że np. wersja z obrotomierzem i bez różni się kablami do liczników. są dwie różne wersje krótkiej wiązki i trzeba ją nieco zmodyfikować (dodać dwa kable ok.1 metra razem i przepinować )
Widocznie skośnookie wpadli na genialny pomyśł i powiedzieli tak:
1) oszczędzimy kabla na pół metra na każdym aucie - będzie po misce ryżu na każdego z przewrotowców bo głód
albo
2) żeby czasem nie montowali obrotomierza do tych wersji to zrobimy ich w jajo

albo... albo.... nie wiem kuźwa! opadają ręce

Przy czym jeżeli wydrzemy ten kawałek wiązki od tego z obrotomierzem, to nie trzeba niczego przerabiać....

W związku z tym postem wiecie jakie mam plany na lato

Nara
BOR the maniac

AHA! jakby kto miał do sprzedania podstawki na kubki do konsoli to jestem chętny.
W takim razie suplement:
wersja GS czyli obrzydliwie wypasiona wersja 3d
1) podstawki na kubki
2) silnik 16v
3) klima
4) wspomaganie
5) skóra
6) podgrzewane siedzenia (takiej jeszcze nie widziałem. Ktokolwiek widział ktokolwiek wie niech da głos albo fotos machen).
7) halogeny

AHa nr 2 - pod halogeny też jest instalacja

Mam GS-a sciagnietego z niemiec i niestety niemam klimy ani podstawek pod kubki, ani skórki, ani halogenów. Pozdrawiam.

Najlepsze jest to ze ja pierwsze slysze zeby accent I mial podstawke pod kubki, szczerze mowiac to bym chcetnie cos takiego zobaczyl i ewentualnie sobie zamontowal, tylko czy to tak sie da bez klopotu zalozyc, czy tzreba miec jakas inna konsole? Jakby ktos mial jakies foty to chcetnie zobacze bo nawet sie nie spodziewalem ze cos takiego jest

oczywiście mam foty tylko jak je dołączyć?

www.imageshack.us

Wrzucasz fotki tutaj, a potem na forum podajesz link między znacznikami [ img ]...tu link...[ /img ] i gotowe Tylko trzeba usunąć te spacje w nawiasach kwadratowych

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-03-28 15:26:08 ]

Cytat:
2005-03-22 12:59:39, Mortek pisze:
Najlepsze jest to ze ja pierwsze slysze zeby accent I mial podstawke pod kubki, szczerze mowiac to bym chcetnie cos takiego zobaczyl i ewentualnie sobie zamontowal, tylko czy to tak sie da bez klopotu zalozyc, czy tzreba miec jakas inna konsole? Jakby ktos mial jakies foty to chcetnie zobacze bo nawet sie nie spodziewalem ze cos takiego jest

Ja mam w swoim właśnie podstawke pod kubki, ale to jest chyba jedyna rzecz z listy wyposażenia dodatkowego Żeby zamontowac trzeba mieć pewnie inną konsole. To jest wysuwane nad tym wgłebieniem między konsolą a lewarkiem od zmiany biegów