[126] Siłownik - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

Co to za siłownik i czy ktoś z Was miał z czymś takim kontakt jeśli tak to czy ta żyłka-drut-linka (nie wiem dokładnie co to ) jest zamocowana do siłownika i jeśli ją się podepnie pod zamek to ona ściąga dany podpięty element. Jeśli to działa tak jak ja myślę, to dobrze by było jakby mi to ktoś potwierdził .

thx i pozdro

ostatnio widziałem coś takiego na allegro i było opisane jako siłownik do otwierania klaopy (12kg). I z tego co się orientuję to podpinasz to pod centralkę od centralnego (masło maślane, ALE JAKOŚ TAK)

Cytat:
2005-03-06 22:37:34, Chudy89 pisze:
ostatnio widziałem coś takiego na allegro i było opisane jako siłownik do otwierania klaopy (12kg). I z tego co się orientuję to podpinasz to pod centralkę od centralnego (masło maślane, ALE JAKOŚ TAK)

albo do zrobienia drzwi bez klamki

Cytat:
2005-03-06 23:01:16, rosck pisze:
albo do zrobienia drzwi bez klamki

albo do zrobienia rozrusznika wlaczanego z kluczyka przy zastosowaniu starego rozruznika

Tak właśnie to działa.
A wybrażasz sobie jak by to mogło popychać element do którego jest zamocowane??

to jest siłownik orginalnie montowany do samochodów marki Daewoo modeli dokładnie nie pamiętam służy do otwierani pokrywy bagażnika mój tata ma taki zamontowany w golfie 2 i też służy do otwierania klapy

Na tym czarnym elemencie przeciez pisze "TRUNK" (z ang bagaznik)

Cytat:
2005-03-06 23:18:44, wuszy pisze:
Tak właśnie to działa.

No i o to mi chodziło .

Dla wyjaśnienia: jest to zestaw elektromagnetyczny sterujący zamkami drzwi (w przypadku braku klamek) lub tylnej klapy. Najbardziej to właśnie chodziło mi o to jak on działa no ale jak już wiem że tak jak pisałem wcześniej to jest i zamawaiam go bo mój stary siłownik padł (zwykły 5kg do centralnych zamków). A ten wygląda na całkiem solidny, więc widze go u siebie .

pozdro