| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
qla Forumowicz Renault Megane Classic Poznań | 2005-03-08 03:28:16 Hmm..niem a sie czym chwalic... w POznaniui też są dziury w ogóle..w całym kraju jest wiecej dziur niż dróg...z tego wynika,ze poruszamy sie po dziurach a nie po drogach...i powinein powstać serial TV " Polskie dziury" |
Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-03-08 07:10:27 Jakieś trzy tygodnie temu w radio wypowiadałsię inżynier zajmujący się sprawami utrzymania stanu dróg.
Powiedział On że: "jeśli wasfalcie zrobiły się dziury, to cały asfalt (jak droga dłóga), anleży go zdjąć i nałożyć nowy, a nie taki przetopiony w maszynce jeżdzącej:. Oczywiście znając polskie realia, nasi drogowcy często zamiast walcem przejechać po świerzo nałożonym asfalcie, to tylko uklepują go łopatą (widzę to często), i na dodatek jeszcze jest to stary przetopiony i spowrotem zalany,.
A dziura która była dzień wcześniej naprawiana, zazwyczaj na kolejny znów jest. |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2005-03-08 12:05:02 |
Travol Pełnoprawny Klubowicz Opel Calibra (teraz ... Żukowo | 2005-03-08 15:19:40
Ja pierd..... myslalem ze u nas sa dziury ale jednak sie mylilem |
MozNa OPEL ASTRA Ostrowiec Św. | 2005-03-09 22:56:39 Jezeli ktos lubi jazde w terenie to zapraszam do Ostrowca Sw. na ulice Kilinskiego, Waryńskiego na dlugosci od BP do Sienkiewicza, no i sporo jeszcze moge wymieniac ale te dwie ulice nerwuja mnie naj bardziej!Na Kilinskiego 60 to demolka a 90 to juz kamikadze |
pisam Opel Omega B Caravan Bielsk Podlaski | 2005-03-09 23:32:11 To miały być dziury?
Zapraszam do Bielska Podlaskiego (50 km od Białegostoku) Jak nie zapomnę to wezmę cyfrówkę jutro do pracy. Zobaczycie po jakiej drodze muszę czasami jeździć. Jednak staram się omijać ją z daleka. Na tej ulicy dziur nie warto omijać. Jeśli ominiesz jedną,wpadasz w dwie większe.
Sądzę,że jeśli zerwanoby tam asfalt, byłoby o niebo lepiej. |
Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-03-10 07:34:13 Klubowicze!
Nie wiem dla czego się tak denerwujecie? Jak wiecie płacimy różne podatki, nawet ten na utrzymanie (ponoć), stanu jezdni w dobrym stanie. W zeszłym tygodniu ministerstwo ds. infrastruktury itd. ogłosiło że przeznacza kilka set milionów złotych na remont torów kolejowych, z pieniędzy przeznaczonych na remont dróg. A jak wszyscy wiemy. PKP do wiadro bez dna, więc pieniądze rozejdą się tak szybko, iż żadna (nowa) komisja śledcza nie dojdzie do tego. A głópi minister - nie zostanie podniesiony do odpowiedzialności ze swej decyzji. |
FilipTeodorek Opel Astra H / Opel ... GrodziskMazowiecki | 2005-03-10 08:13:27 dziury sa wszedzie raz mniejsze raz wieksze i tego chyba nikt nie zmieni |
harry Forumowicz Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2005-03-10 09:12:01 ty pisam lepiej zapros ludzi na spacer pod lysa gorke albo na piwko do baru na "lubkostradzie" a nie chwalisz sie ze takie dziury na ulicach...
dziury maja wszyscy... niektorzy nawet bardzo duze... dwa dni temu obrocilo mnie trzy razy jak gwaltownie szarpnalem kierownica aby uniknac wpadniecia w... studzienke bez pokrywy !!! dobrze ze byla piata rano i nikt nie jechal...
pomyslowi goscie rabneli pokrywy z kilku studzienek po kolei...
w zeszlym roku to byla plaga - ale sadzilem ze juz jest spokoj. cale szczescie ze w miejscu gdzie skrecilem byl goly asfalt - to umozliwilo mi unikniecie duzych klopotow... wahacz urwany na bank - jesli nie koziolkowanie samochodu
samochod wpadl w poslizg dopiero na pasie obok. |
coll44 opel astra Knurów | 2005-03-10 19:54:16 qrde to jakas masakra te nasze drogi albo diura na diurze albo dla odmiany lata na lacie nie wiem co gorsze ![]() |
pisam Opel Omega B Caravan Bielsk Podlaski | 2005-03-10 23:13:52 Oczywiście,że zapraszam.
Harry. Widzę,że troszkę znasz moje miasteczko. Bywasz tu często? A co do studzienki bez pokrywy. Napewno nie skończyłoby się uszkodzonym wahaczem. Kolega wpadł parę latek temu Fordem Transitem w taką niewinną studzieneczkę. Przednim kołem wybił krąg a tylną osią wpadł w ten otwór (Prawko odebrzł dzień wcześniej). Samochód do kasacji (wyrwane całe zawieszenie z tyłu i przekoszona buda). Dobrze,że mu ubezpieczenie zwróciło za samochód. A,że nie miał jeszcze roku, dostał pełny zwrot za nowe auto. ![]() |
Jacekdr1 Opel Astra Dream F C ... Miechów | 2005-03-11 19:55:46 W Krakowie jeszcze wiecej jest dziur ! Trzeba zaczekać do wiosny! |
pisam Opel Omega B Caravan Bielsk Podlaski | 2005-03-11 22:23:03 Dlaczego chcesz czekać do wiosny? Dla mnie lepiej jest teraz. Przynajmniej śnieg niektóre zakrył. A wiosną będziemy tylko mogli podziwiać wszystkie dziury w całej ich okazałaści. Zanim wszystkie zostaną załatane, przyjdzie kolejna zima i pojawią się nowe i większe w tym samym miejscu. |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-03-14 01:44:26 Ech ludzie narzekacie ... Nie widzicie, że drogowcy łatają ciągle te dziury? ;] Gdyby jeszcze trochę się do tego przyłożyli to owe "łatki" nie rozwalałyby się po kilku dniach mrozu... |
![]() Payoo Pełnoprawny Klubowicz Astra G 2.0 dti & As ... Białystok | 2005-03-14 14:50:03 Co tu pisać gdzie są dziury. Niech ktos napisze gdzie ich nie ma. |
pisam Opel Omega B Caravan Bielsk Podlaski | 2005-03-14 18:40:43 Dziur nie ma koło Pałacu prezydenckiego i podobnymi instytucjami.
Gdyby nasze głowy państwa musiały same pokrywać koszty naprawy zawieszeń itp., napewno dziur by nie było. A tak za naprawę ich aut i tak my zapłacimy płacąc podatki. To czym się tacy ludzie mają przejmować? Bo jak są dziury to trzeba naprawić auto i kupić części. A od części też płacony podatek dochodowy. I tak wychodzą na swoim. |
tommi32 astra GSI krakow | 2005-03-17 00:17:50 ja dziekuje.......... w tamtym roku rozwaliłem 2 opony
to sie chyba nigdy nie zmieni.....syf na zawsze |