| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2005-03-07 22:04:12 Skrzynia według mnie...jeżeli normalnie ci wrzuca reszte biegów, więc wysprzęgla dobrze, a więc sprzęgło według mnie odpada. |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-03-07 22:23:25 Witam
Moim skromnym zdaniem zanim rozpsujesz skrzynię biegów, sprawdź wodziki, czy nie poleciała jakaś guma, czy tulejka na linii lewarek-skrzynie biegów. Inna mozliwosc to może siadnieta poduszka silnika lub skrzyni biegów, całość lekko przesunięta i skrajny, czyli wsteczny bieg może nie wchodzić. z reguły wsteczny wchodzi najgorzej ze wszytskich biegów, bo jest niezsynchronizowany a na dodatek z reguły to skrajne wychylenie wodzika, wiec kazdy niepożadany luz, w pierwszej kolejnosci utrudnia wrzucenie wstecznego [ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-03-07 22:26:30 ] |
Mariuusz SYMPATYCZNY GOŚĆ Ford Mondeo mk1 1.8 ... Hajnówka | 2005-03-07 23:07:54 a według mnie to ci coś zamarzło. Jak samochód stoi pod chmurką i to nic nie wiadomo, kumpel tak miał w samarze też nie dał rady wrzuciś wstecznego wjechał na kanał pożądnie czymś przyłożył i odskoczyło. Nie zoatawjajcie samary i 110 na wstecznym w taki mróz!!! |
Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2005-03-07 23:59:20 No to jak wpadl w dziure to sprawdz poduszki.Ja w scierce urwalem kiedys na mazurach poduszke od skrzuni i mialem troszke klopoty z biegami i cekawe odglosy ze skrzyni w czasie jazdy. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-03-08 00:10:31 Moim zdaniem to tez poduszki beda. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-03-12 21:35:03 wiesz,najlepiej wezwac na miejsce zdarzenia policję
tyle tylko,ze np uszkodznie opony,urwanie amortyzatora jest widoczne gołym okiem,natomiast to będzie Ci trudno udowodnici sumie tej dziury moze juz tam nie być. mój kumpel almerą tez wpadl w dziure,uszkodził całe zawieszenie z prawej strony, stwierdzono,ze nie dostoswał prędkosci,bo tam było do 30 km/h ograniczenie,i gdyby tyle jechał to takich uszkodzne by nie bylo. nie chciało mu się z nimi sądzic,wiec zrobił z AC. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2005-03-14 17:51:43 Zawsze mówiłem, że zamiast obniżać zawieszenie trzeba PODWYŻSZAĆ |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-03-14 19:56:39 Nie nalezy ani obnizac, ani podwyzszac tylko po prostu łatać dziury ![]() |