Prosze o pomoc !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zawsze przed odpaleniem słychać jest ............ no właśnie nie wiem co to było słychać, czy pompe paliwową, czy wtryskiwacze??? no ale w każdym 1,6 efi to słychać, a problem polega na tym że raz tego nie było i nie mogłem odpalić ale po ok 5 min sie udało i było OK, jednak problem wrócił i nie moge odpalić swojego autka.. nie słychac właśnie tego czegoś silnik kręci co to może być??? może jakiś bezpiecznik czy przekaźnik ??? prosze o sugestie...

wlasnie to co zawsze slyszales to wlasnie byla pompa paliwa.za kazdym razem kiedy wlaczysz zaplon powinienes slyszec takie delikatne buczenie przez sekunde moze dwie,jesli tego nie slychac to chyba pompa paliwa cisnienia ci nie daje i nie mozesz go odpalic ale tu sa madrzejsi odemnie koledzy napewno jasniej ci to wyjasnia pozdro

dzięki crazydriver1981, a czy ktoś wie czy jest jakis bezpiecznik lub przekażnik od tego bajeru???

Za pompę paliwa odpowiada przekaźnik "R9" - ma kolor brązowy

Cytat:
2005-03-07 23:08:19, lukas101 pisze:
zawsze przed odpaleniem słychać jest ............ no właśnie nie wiem co to było słychać, czy pompe paliwową, czy wtryskiwacze??? no ale w każdym 1,6 efi to słychać, a problem polega na tym że raz tego nie było i nie mogłem odpalić ale po ok 5 min sie udało i było OK, jednak problem wrócił i nie moge odpalić swojego autka.. nie słychac właśnie tego czegoś silnik kręci co to może być??? może jakiś bezpiecznik czy przekaźnik ??? prosze o sugestie...

podlacz na krotko prad z bezpiecznika np awaryjnych czy innego na ktorym jest prad do tego od pompy paliwa - jesli uslyszysz ja znaczy sie zdechl przekaznik, bezpiecznik albo skrzynka bezpiecznikow.

poszukaj w archiwum moich postow o skrzynce niebezpiecznikow byly linki
jesli sie nie myle to tutaj.

no i zaczołem grzebać w przekaźnikach i zdziwionko na miejscu r9 jest biały a brązowy jest na r....

Witam.Miałem podobny problem. Tylko ja mam 1.3l z 92r. Ale polegał on na wadliwej skrzynce bezpiecznikow, poniewaz przekaznik nie dostawał napiecia (kolor zielony), i pompa nie chodziła. A co do naprawy to wyciagnelem ten przekaznik i wsadzilem w odpowiednie miejsce kabel. Smigam na tym juz przez pul roku i wszystko chodzi jak nalezy . Pozdrawiam

juz ładnie pare dni chodziła pompa i znowu.......jej nie słychać,
więc w miesce przkażnika wsadziłem kabel i poprowadziełem do pompy i zabuczała, znaczy że chyba dobra ale... przekaźnik chyba też dobry więc co to

Witam.Jak juz wspomniałem miałem to samo i przyczyna tego jest najprawdopodobniej popsuta skrzynka (odklejone sciezki itp.). Ja tam nie mam kasy na nowa skrzynke i smigam na patencie i narazie jakos bez broblemu smiga. Pozdrawiam

dzięki rafisz, a jak to zmostkowałeś? bo ja zabardzo nie wiem gdzie ten kabelek wcisnąća nie chciał bym spalić pompy

Dzisiaj mam troche czasu to fotke strzele. Tylko podaj mi swojego meila na konta1@wp.pl bo ja nie wiem jak tu zdjecia dodawac i ci wysle fotke jak u mnie to wyglada. Pozdrawiam