Jak zakryć bagażnik w kombi ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie kieruje glownie do posiadaczy lad kombi(2104 i chyba 112)

jezdze 2102.

chcialbym zakryc czyms przestrzen bagazową, nie wiem czym to zrobic...w fordach i oplach jest taka roleta ktora wyglada ok i spelnia swoja funkcje, chyba ze zaloze cos innego...np. taka deske jakie sa np. w vw polo, fiacie tipo..s. ibiza...

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-03-08 11:04:27 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

mozesz wyciac ze sklejki...
a moze poszukaj rolety o odp. szerokosci i dopasuj tylko mocowania?

Witam
ja dopasowałęm do 2104 boczki półki od poldasa, a na srodek pomiedzy 2 sklejki, obejrzyj sobie jak wyglada poldek w bagazniku, moze Cie to natchnie

Co prawda ta metoda nie pochodzi z łady ale myślę że możesz ją zastosować w każdym kombi. Mierzysz wymiary części do zakrycia kupujesz materiał w hurtowni tak żeby z każdej strony mieś po 50mm nadmiaru. Kupujesz rzepy samoprzylepne 2 * długość części bagażowej + szerokość kanapy. Przyklejasz rzep z haczykami wzdłuż, poniżej bocznych szyb części bagażowoje i wzdłuż tylniego fotela. Materiał przeszywasz na wymiar i co 100 mm w poprzek długości auta wszywasz w tą tkaninę wzmocnienia – najlepsze są pręty z laminatu PS/szkło a jak nie kup cienkie rurki aluminiowe np. fi zew. 5mm. Następnie do tkaniny przyklejasz rzepy tak aby pasowały do tych przyklejonych do wnętrza auta. I tak masz zakrytą część bagażową możesz sobie ją częściowo odkrywać łatwo demontować i adaptować. Uwagi należy unikać gwałtownego wyszarpywania spiętej tkaniny i zabrudzania rzepów w tedy posłużą kilka lat. A jak się zużyją to je odkleisz i przykleisz nowe. Kup dobrą tkaninę, ale nie za grubą żeby nie była zanadto ciężka. Sprawdzone na pasacie działa

witam

pomysl ciekawy, ale zamiast tych żepow, zastosuje chyba stary typ szyny do wieszania firan, przerobie zabki zeby umocowac na nich te wzmocnienia...powinno to zadzialac..jak bedzie gotowe przesle fotki...