Samostart-co o tym myślicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ciekawi mnie opinia o tych cudownych rozrusznikach w sprayu.Muszę przyznać ze kupiłem takie cuś za 10zł (K2) i silnik kręci aż miło.Wcześniej za cholerę nie chciał palić na zimno nawet jak postał ze 2-3 godziny,to już była kicha.Dzisiaj jeszcze sprawdzę kabelki WN.Jak długo się trzymają przy gazie? Moje mają z 10 mies.

rownie dobrze mozna uzyc zwyklego dezodorantu - taki sam efekt

powiem Ci ze jak masz zamiar tak odpalac to za dlugo nie pojeździsz... (moim zdaniem). Nie szkoda Ci silnika?

Cytat:
2005-03-08 20:17:55, ak47dexter pisze:
rownie dobrze mozna uzyc zwyklego dezodorantu - taki sam efekt

to żeby silniczek nie śmierdział przy wiekszym wysiłku HiHi

Cytat:
2005-03-09 08:46:49, korekpl pisze:
powiem Ci ze jak masz zamiar tak odpalac to za dlugo nie pojeździsz... (moim zdaniem). Nie szkoda Ci silnika?

nieda sie ukryć ze takie odpalanie to ostatecznosc...

Moim zdaniem samostart to katorga dla silnika radziłbym ci używać tylko w skrajnych przypadkach musisz znależć przyczynę powiedz jad długo jezdzisz na gazie to coś wymyślimy

Cytat:
2005-03-09 08:46:49, korekpl pisze:

szkoda,szkoda,ale już wiem co było nie tak i więcej tego ustrojstwa nie będę używał.kable mi padły,stąd kłopoty z odpalaniem hie,hie

Dlaczego uważacie że to dla silnika sajgon?
Wg. informacji producenta produkt zawiera substancje smarujące i antykorozyjne. Na skutek sprężenia następuje zapłon i wybuch mieszanki powietrza z eterem. Czyli prawie jak noramlnie.
A że krócej będzie się katować rozrusznik i akumulator?
Może ktoś kto używa(ł) coś powie na ten temat. Albo jakieś konkretne argumenty przeciw?
Pzdr

ja tam jak mialem motor to czasem chodzil tylko na tym wynalazku!! tylko napsikac tego do filtru i na dotyk zapalal!!