| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-02-04 23:49:46 Beleczka przydałaby się tak czy inaczej!!! W każdej sytuacji daje to efekt pozytywny! Tylko gdzie dorwać niedrogą rozpórkę do Espero?????? OTO JEST PYTANIE!-któż będzie tak mądry i.........P.S. PODOBNO w Radlinie /na Śląsku/ firma "MICHEL" /nie wim jak to z pisownią dokładnie/ może takie beleczki wykonać wg wzoru -tylko trza mieć jakiś firmowy wzorzec i można negocjować...zebrać parę zamówień i cena też pewnie byłaby ludzka! No ale może ktosik znajdzie prostsze wyjście?? Pozdrowionka!! |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-02-05 00:36:14 Noo, panowie, sam wlasnie szukam jakiejs niedrogiej ale ze sruba bo w przyszlym tygodniu zabieram sie do roboty przy autku! |
DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2003-02-05 08:00:12 Osobiscie nigdy nawet mi do głowy nie przyszło, aby sprawdzać sztywność nadwozia w Espero.
Z pewnością zamontowana rozpórka w pewnym stopniu usztywni nieco przód nadwozia. Na chwilę obecną w związku z tym tematem przypomniał mi się temat z początków kariery Skody Felicji, gdzie montowane były ( nie pamiętam czy fabrycznie ) właśnie rozpórki. Ogólnie chodziło o usztywnienie nadwozia, gdyż brak owego elementu dodatkowego w znacznym stopniu doprowadzało do wypadania przedniej szyby w czasie jazdy na nierównościach. Natomiast nawiazując do tematu fak jet faktem, że daje się odczuć pracę nadwozia w naszych bolidach. Zastosowanie rozporki z pewnością najbardziej dało by się odczuć w przy konfiguracji z zawieszeniem fabrycznym. Przy zawieszeniu w opcji np. "Ventura" stanowiło by jedynie uzupełnienie. |
Lee GF8 Katowice | 2003-02-05 08:32:38 el0!
primo: Zastosowanie rozporki z pewnością najbardziej dało by się odczuć w przy konfiguracji z zawieszeniem fabrycznym. Przy zawieszeniu w opcji np. "Ventura" stanowiło by jedynie uzupełnienie. IMHO jest raczej odwrotnie. W twardszym zawieszeniu drgania mocniej przechodza na kolumny MPersona, a tm samym na nadwozie. Przy miekim wiekszosc jest 'wylapywana' na zawieszeniu. sequndo: mowicie o rozporce gornej, a dolna? Zeby rozporka cos dala to 3ba zalozyc gorna i dolna. Wiem ze tak sie robi w rajdach przy kolumnach MPersona... |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-02-05 08:59:10 Takie beleczki można zrobić też w Katowicach ! Znam takie miejsce, mają giętarki do rur itp. Tylko tak jak pisze Bogdan1 - wzorzec lub rysunek i możemy działać - cena będzie niewygórowana ! A może ktoś wie jaki rodzaj metalu jest stosowany w tego typu beleczkach ? |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-02-05 09:32:11 NIo to nic tylko uśmiechnąć się do LEGA on ma rozpurke juz długi czas w swoim bolidzie..... może by machnoł foty albo zwymiarował swoją.????
Ja też byłbym chętny na taką beleczke do przodu..... |
Lee GF8 Katowice | 2003-02-05 11:33:27 el0!!
Henbas spytaj sie jaki jest koszt robocizny/materialu... bo moze sobie powiedza 200! to nawet szkoda z nimi gadac... Kto ma mozliwosc wypozyczyc ze sklepu/hurtowni belke do ESPERO??? ja mam dalej wizje dwoch rozporek, bo jedna to nawet polowicznie sie nie sprawdza... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-02-05 12:18:38 Lego też ma giętarke... |
El Octavia warszawa | 2003-02-05 12:54:34
hmmm..czy mogę wtrącić swoje 3 grosiki? |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-02-05 15:05:41 Bylem dzis w http://www.zastec.pl i panowie nie potrafili dobrac na podstawie katalogow ale doradzili wykonanie samorobki.
Robert - http://www.jedrasik.pl pokazal mi jakas, ktora pasuje ale byla bez sruby i kosztowala w okolicach 350zl, swoja droga, jego Espero bedzie do sprzedania. |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-02-05 17:25:58 Znalazłem firmę, która jest w poczatkowej fazie produkcji rozpórek do Espero ! Jest to ta sama, o której częściowo wspomniał Bogdan1. Z rozmowy telefonicznej dowiedziałem się, że rusza produkcja, a w sobotę zostanie odebrany pierwszy zamówiony egzemplarz. Jest to rozpórka z tzw. "rzymską śrubą", a jej koszt - 200 zł. Co prawda na stronie netowej jeszcze jej nie ma, ale są pokazane dwie z innych aut. A teraz sami popatrzcie na stronę |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-02-05 20:25:31 No to Panowie mam pomysła -trza by wstępnie zebrać listę chętnych /tak tylko szacunkowo do celów zapytanka ofertowego/ i jako firma wystąpić do MICHAEL-a z zapytankiem o cenę hurtową Esperowej rozpóreczki -myślę, że nie powinni krzyknąć więcej jak 150 za sztuczkę |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-02-05 20:45:06 Ja juz poslalem zapytanie (niestety o jedna sztuke) bo jakby nie patrzec, spieszy mi sie dosc powaznie. |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2003-02-05 21:00:16 Faktycznie, spróbujmy ustalic ilość chętnych na tą rozpórkę !
Może faktycznie uda się ją zakupić taniej, jeżeli zamówi się więcej sztuk ? Jeszcze parę dni bez rozpórki nie zrobi nikomu żadnej różnicy ! |
Ptaszyna Daewoo Espero 1.5 16 ... Łódź | 2003-02-05 21:51:38 Nie obrazajac nikogo ale wydaje mi sie, ze zanim sie zbierzemy minie kilka tygodni... |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | 2003-02-05 22:44:01 Ptaszyna kupuj więc i daj firmie jasno do zrozumienia że jesteś przedstawicielem Klubu Espero i moga liczyć na większe zamówienie. Zacznij negocjacje i już!!!
Ja wchodzę w to na 200%!!!!!!!!!!!!! rozumiem że mówimy o rozpórce ze śruba rzymską.. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-02-06 00:14:04 Panowie pisałem to już...to teraz powtórze.... Michał - Lego ma gientarke do rur - i będzie robił sam rozpórki liczył że cena sztuki z nierdzewki wyjdzie ok. 200zeta.
Rozpórka z 1.5 nie pasuje do 1.8 To tyle ...a ! - i ja nie jestem chętny....może i espero ma mało sztywne nadwozie - ale jak dla mnie wystarcza, a w wynalazki się nie bawie... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-02-06 01:04:06 Nie wątpię w możliwości Lega....ale trzeba mieć trochę doświadczenia żeby coś zrobić dobrze i konkretnie....Uważam, że pewniej jest wytargać /np.dzięki negocjacjom kolegi Ptaszyny/ od MICHAEL-a rozpórki, które są już prawie produkcyjne tyle, że za cenę hurtu /a wiem, że tak się da bo ktoś z b.pokaźnym rabatem ściągał do K-wic od nich chyba tłumiki czy coś do wydechu/....i to też nie 100 ale parę sztuków....to też hurt! Ja bym się pisał spoko na beleczkę! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-02-06 08:04:35 NIo to teraz tak trzeba poprosic moderatora o zrobienie skrypciku gdzie mozna by sie wpisywac.... i robila by sie automatycznie lista ... mysle ze jestesmy w stanie wyrwac te beleczki po 150 `180zł za sztuke jesli zbierze się nas minimum 5 osob...... |