Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() degol9 Miłośnik FSO Passek ;) Warszawa | 2005-03-10 19:29:26 Witam wszystkich miłośników motoryzacji .
Chciałem się podzielić z wami sytuacją jaka spotkała mnie dzisiaj na drodze . Jechałem sobie swoim Polonezem do pracy , droga bez korków . Dojeżdzam do kolumny samochodów , było ich z sześć . Kolumnę prowadził Polonez Trak wyładowany towarem , jechał około 40 km/godz poza terenem zabudowanym , pogoda słoneczna , nawierzchnia sucha , jadę i jadę a żaden z kierowców jadących za trakiem nie zamierza go wyprzedzać , choć ku temu była okazja . Nie chciałem wyprzedzać wszyskich naraz , więc czekam aż zrobią to kierowcy jadący przedemną . Zero zdecydowania i kolumna jedzie dalej około 40 km/godz. Więc zaczynam wyprzedzać wszyskich naraz , ale dostrzegam na horyzoncie jadący z przeciwka samochód , więc rezygnuję z dalszego wyprzedzania i wjeżdzam w wolne miejsce , jadę teraz jako trzeci . Przez jakiś czas nie ma okazji do wyprzedzania . W pewnym momencie Polonez Trak skręca z drogi i jako pierwszy jedzie kierowca Jeep-a , ale nic z tego żeby to spowodowało szybszą jazdę , kierowca Jeep-a nie zamierza jechać szybciej , korek za nami zwiększa się , do wyprzedzania nie ma okazji . Dojeżdzamy do świateł , za którymi jest droga dwujezdniowa z dwoma pasami dla każdego kierunku . Po ruszeniu z pod świateł kierowca Jeep-a zjeżdza na pas lewy pas , jakby zamierzał ustąpić , zaczynam go wyprzedzać , ale chyba mu się to nie podoba i zaczyna przyśpieszać i cały czas jedzie na równi ze mną , za mną Merc okularnik więc przyśpieszam , ale to na nić , ten chory , zakompleksiony buc nie daje się wyprzedzić , a wyraz jego twarzy wygląda jakby był w Matrxsie . Ponieważ droga się zwęża rezygnuję z wyprzedzania i chowam się za buca . W pewnym momencie dojeżdzam znowu do dwuch pasów i zamierzam zjechać na lewy pas i objechać chorego człeka , ale on robi to przedemną i blokuję mi drogę . Niestety po prawej jedzie cięzarówka . A buc zaczyna jechać równo z tą ciężarówką . Tragedia że tak zakompleksione goryle jeżdza po naszych drogach . Sam nichce to i komuś nieda . Sorka że się rozpisałem , ale musiałem się wyładować na klawiaturze . Pozdrawiam i aby takich kretynów było jak najmniej na naszych drogach , w końcu zalerzy to od nas samych. ![]() |
![]() Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-03-10 19:38:20 trzeba zalozyc temat do wyladowan, jak sie czyms rozdraznisz to tam sobie napiszesz, tak jak ja w oc |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-03-10 23:00:31 Spotkalem dzis audi RS2 ktore czekalo na lawete.... Ale autko mega ![]() |
![]() Quattro Miłośnik FSO Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-03-11 00:15:37 a ja na parkingu pod uczelnia pokazywalem kolegom w eclipse turbo i imprezie wrx ze najlepiej driftuje sie tylnonapedowcem... ![]() |
![]() Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-03-11 00:50:38 a ja pokazywalem ze lacza pali najlepiej duzy fiat, i to zima na lodzie co juz pisalem |
![]() degol9 Miłośnik FSO Passek ;) Warszawa | 2005-03-11 10:09:36 Dzięki za radę Chojnas , ale właśnie tak zrobiłem jak proponujesz z tym palcem . Wreszcie nadarzyła się okazja i wyprzedziłem go , zrównałem się z nim i patrzę na niego , a buc jak by się nic nie stało , nadal w Matrix-e. Więc wjeżdzam przed niego i pokazuję palec środkowy , oj dawno , dawno tego nie robiłem ![]() ![]() |