Może założylibyśmy nową partyjkę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wszyscy zakładają nowe partie i koterie.Ja nigdy do żadnej "bandy "nie należałem.Teraz patrząc na nasze życie "polityczne"proponuję założyć "ZWiP"-*R-NAZWA I SKRÓT ZASTRZEŻONE NA RZECZ AUTORA.Organizacja będzie uniwersalną.
Skrót oznacza:
Z-zjeść
W-wypić
i
P-pocupciać etc.
Czy Waszym zdaniem znajdę popleczników.???

Zalezy jaki masz oprogram np:
zmiejszenie bezrobocia znaczne obnirzebnie cen paliwa doplaty z uni dla posiadaczy espero

program zawarty jest w rozwinięciu nazwy.Jak zacznie się realizacja to ruszy rolnictwo,popyt na wszelkie dobra np.wózki dla dzieci,ciuszki,monopol etc.Trochę wyobraźni

Cytat:
2005-03-10 23:01:41, LUK18 pisze:
Zalezy jaki masz oprogram np: zmiejszenie bezrobocia znaczne obnirzebnie cen paliwa doplaty z uni dla posiadaczy espero

On to bedzie dawał dotacje do Jedzenia, pici i Pociupciania.

Juz kiedys była podobna partia PPPP - Polska Partia Przyjaciół Piwa

Ja wiem ze w naszym kraju polityka schodzi na psy, ale nie przesadzajmy i idzmy do wyborów!!! Niech zaden z klubowiczów nie zapomni oddac głosu...

jestem za

do haseł wyborczych dokładam podatek linowy 18%
oraz ograniczenie o 75% akcyze w paliwie
co za tym idzie ceny benzyny spadną do 1,5 zł/litr

Cytat:
2005-03-13 02:37:30, Tomek-Mydlowski pisze:
jestem za do haseł wyborczych dokładam podatek linowy 18% oraz ograniczenie o 75% akcyze w paliwie co za tym idzie ceny benzyny spadną do 1,5 zł/litr

Komuch!
Podatek dochodowy 9% max
akcyzy brak
VAT 10%
kara śmierci
brak immunitetów dla różnych palantów
konstytucja - 2 strony czcinką 14
zniesienie wszytkich przepisó i napisanie od nowa wge tych samych reguł jak konstytucja - każda ustawa to max 2 strony
brak zasiłków dla bezrobotnych

nic nie tworzyc tylko rozwiazac i pogonic to cale postperelowskie i postsolidarnosciowe towarzycho do uczciwej roboty zima w pelni to niech jeden z drugim szufluja chocby snieg a jak stopniej to wsadzic takiego do taczek i niech przeleci po tych dziurawych ulicach to od razu zejdzie z chmur na ziemie. Poniewaz jednak ludzie chca byc kierowani nawet w najwiekszej demokracji ktos musi rzadzic wiec niech rzadza bezpartyjni tylko ze oni nie chca a kazda partia to bagno i marnowanie czasu na czcze gadanie
Na wybory nie chodze i nie pojde i tym razem nauczony dobrym doswiadczeniem skreslam ich wszystkich na starcie i z pewnoscia nie bede zalowal tej decyzji pozniej.

Hejjjjjjjjjj.Obudźcie się KACZORY już wystartowały.Może być za późno.

Cytat:
2005-03-23 22:54:58, Rysiek2 pisze:
Hejjjjjjjjjj.Obudźcie się KACZORY już wystartowały.Może być za późno.

mam nadzieje ze tak samo jak szybko zaczeli tak samo szybko skoncza..patrzac na to co kaczor robi w wawie to ja nie chce takiego prezydenta..

Cytat:
2005-03-13 10:18:53, Navi pisze:
Komuch! Podatek dochodowy 9% max akcyzy brak VAT 10% kara śmierci brak immunitetów dla różnych palantów konstytucja - 2 strony czcinką 14 zniesienie wszytkich przepisó i napisanie od nowa wge tych samych reguł jak konstytucja - każda ustawa to max 2 strony brak zasiłków dla bezrobotnych

tak odrazu się nie da 18% na poczatek a potem stopniowe obniżanie do 13%

Vat na poziomie 13% kiedyś czytałem takie wyliczenia, że jeden współny Vat na tym poziomie przyniesie większe wpływy do budżetu niż obecne stawki i staweczki

Kara śmierci

konstytucja - wziąc amerykańską, wykreślić USA, wpisać RP i dać do druku.

brak zasiłków dla bezrobotnych, w zamian możliwość uzyskania tych pieniedzy przez prace społeczne.
Przykład - nie ma pracy, nie ma kasy, prosze bardzo przychodzi do urzedu miasta, dostaje łopate i budujemy drogi.

Może faktycznie nad czymś pomyślmy? ja jestem za

aha i populistycznie dokładam zniesienie wszelkich ograniczeń prędkości na wybranych (jeszcze nie wybudowanych) autostradach

Cytat:
2005-03-23 23:19:06, qbaj pisze:
mam nadzieje ze tak samo jak szybko zaczeli tak samo szybko skoncza..patrzac na to co kaczor robi w wawie to ja nie chce takiego prezydenta..

ehc qbaj nie przesadzaj - w porównaniu z piskorskim to niewiele można mu zarzucić - chyba jedynie czystki w ratuszu na początku. Poprawił bezpieczeństwo (chłopcy szwędający się w zielnych kamizelkach to jego robota), zrobił świetne obchody 60. rocznicy Powstawnia Warszawskiego + muzeum (WIELKI PLUS), usprawnił załatwianie spraw w urzędach dzielnicowych, dba o kulturę (jako tako) - nie jestem jakimś jego wielkim zwolennikiem, jak były wybory na prezydenta wawy to nawet nie poszedłem głosować, ale come on - byle po nim nie był gorszy... - a prezydentem to on napewno będzie lepszy niż kwas ( )

Prowincja marzy o kupieniu "muru berlińskiego".

Pratia nasza pratia wasza
Espero
Stoi
Przeciwko
Entuziasta:
Romanowi Gierkowi
Ojcu Rydzowi