Czy można wsadzić większy bak do 520??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam moze temat mojego postu moze sie nie którym wydawac dziwny !?hmm przeciez 80l. w mojej becie to i tak duzo ale moje zajecie od niedawana polega na tym ze jedze na ukraine po palifko .Wiem ze 750 ma bak ok. 100l, moze jaka bejca ma podobny bak tego niewiem ale zawsze to wiecej o te 20l. wiec zwracam sie z pytaniem prosba o rade czy jest mozliwa podmiana tego baku i czy jest to techniecznie wykonalne?? ,a moze ktos wie gdzie mozna ów bak dostac pozdrawiam i prosze o sugestje

Z pewnością bak od 750 nie będzie pasował do 520 i nie ma możliwości żadnej przeróbki. Jeżeli chcesz mieć w aucie więcej paliwa polecam dodatkowy zbiornik, który można umieścić w miejscu koła zapasowego

E34 520i RESERVE FUEL TANK

a jak tam na ukrainie cenowo się to przedstawia i ile oktanów??

A tak poza tym to może ktos ma do 520 tam gdzie pompa siedzi te plastiki do sprzedania bo mi pękła główka ta plastikowa(zaraz pod pokrywka metalową i nie mogę zatankować do pełna. Pozdr

Hmm w M-power to jest chyba 110litrów bak, a taki powinien pasować do Ciebie!

w e34 m5 jest 90L

Jesteś pewien? Ja widziałem keidyś foto, hmm no może to była Alpina i był wskaźnik do 110litrów!?!?

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC91&mospid=47387&prod=19950700&btnr=16_0187&hg=16&fg=05

to jest od 3,8 a 3,6 miala taki sam, nawet m5 e39 ma mniejszy (chyba 70 czy 80l)

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-03-11 17:38:46 ]

To może E32 miala 110 litrów, ale pewnie Alpina Bo 750 na pewno 100litrów.

Cytat:
2005-03-11 13:37:49, Dryllo pisze:
a jak tam na ukrainie cenowo się to przedstawia i ile oktanów??

na ukrainie mamy 76 80 92 95 i gdzie niegdzie 98, jakosciowa pierwsza klasa najlepsza jednak jest cena 1,65 za litr na dzien dzisiejszy pozdrawiam P.S a moze moze ktos taki baczek ?? do odsprzedania pozdro

a jeszcze jedno orjentujecie sie moze ile ma rezerwa w 520? odkad zaczynie swieciec na stałe ?? z góry dzikuje

Cytat:
2005-03-12 09:31:18, B-u-l-i pisze:
na ukrainie mamy 76 80 92 95 i gdzie niegdzie 98, jakosciowa pierwsza klasa najlepsza jednak jest cena 1,65 za litr na dzien dzisiejszy pozdrawiam P.S a moze moze ktos taki baczek ?? do odsprzedania pozdro

a po ile mają gaz?? załóż sobie gaz i smigaj będziesz miał cały bak 80l na handel, ja mam 80l paliwa i 50l gazu-zbiornik zamiast koła
ps. nie boisz się tak na ukraine śmigać jak ci fure sprzątną

BULI 80 l to tylko teoria. Nigdy nie udało mi się zatankować więcej niż 76l. (lanie z przechyłem i wstrząsaniem). Zbiornik w naszych autkach ma 70 l. Zresztą zauważ jak szybko Ci poleci paliwko między wskaźnikowym 80 a 60 litrów. Tak samo szybko leci pomiędzy 20 a 0. Na rezerwie jest ok. 7 -8 l. Co do jakości paliwka to w 100% się z Tobą zgadzam - jest super. A tak poza tematem to przedwczoraj stałem na Korczowej 14 godz.!!!!! ale i tak się opłacało.

najlepiej tankować do karnistra 20l jakieś 15L po naszej stronie puszczą a ukraińcy za 10-15hrywien też pozwolą przewieżdź
---
gaz mają ale tak często znaleźdz go można jak w niemczech i końcówki ruskie

Jeśli chodzi o gaz na UA to nie wygląda to ciekawie. Tak jak pisze Michał.. ciężko spotkać a poza tym kiedyś w Rawie Ruskiej gość zatankował mi 49l do butli 45l (w poldolocie) i udało mi się przejechać na tym 300! km więc ogólnie katastrofa. Na UA tankujcie tylko benzynkę. A co do płacenia tym sqrwysynom polecam nr 0322979905 - Zachodni urząd celny we Lwowie. Misie nie podskoczą.

Benz 95 kosztuje 2,90 hrywni za litr. Ja kupuję hrywnie po 50 gr za sztukę. Wymaga to troszkę kombinacji. Biorę 1l wódki czystej typu SV i załatwiam sobie w kantorze taki zakup Dzięki temu 1l benza kosztuje mnie poniżej 1,50 zl. Żyć nie umierać oby tylko coś w tym temacie się nie pochrzaniło. W ostatnim tygodniu paliwko na UA potaniało o 0,08 hrywni - niby niewiele ale cieszy!!!

Witam wlasnie wrociłem z Korczowej dzis w nocy stalem tylko 10 godz. heh dzis wlalem na pusty 76,5 l bez podnoszenia wiem ze był prawie pusty bo brakło mi paliwa przed celania ruska niestety to prawda moj mi 80l. prysł heh a ja myslalem ze niespuszczam do konca palifka MWS wiesh po 50gr hrywna do dobry zakup ja tak jak pozostali kupuje dolce!! moze kiedys sie spotakamy pozdro a co sadzisz o wiekszym baku ??

[/quote]ps. nie boisz się tak na ukraine śmigać jak ci fure sprzątną
[/quote]NIO raz juz nie duzo brakło bo okłamałem celnika ruskiego ale jakos z tego wybrnolem pozdro

Myślę, że nie ma co kombinować z większym bakiem. Dużo większego nie włożysz a i tak będzie niefajnie wystawał od spodu. Widziałem gościa, który miał porobione zbiorniki w progach. Dawniej woził spirytus a obecnie paliwko. Strach pomyśleć o kolizji z takim CPN-em na kółkach.

no więc jak chłopaki jest wiekszy zbiorniik od jakiejś większej beci bo potrzebuje ,wiec czy jest ten 110l od jakiegos modelu?

Cytat:
2005-09-04 09:13:10, draiwer5 pisze:
no więc jak chłopaki jest wiekszy zbiorniik od jakiejś większej beci bo potrzebuje ,wiec czy jest ten 110l od jakiegos modelu?

no przciez zostalo wyjasnione ze w 750 e32 jest 100L